Descobreix Sant Llorenç

Sant Llorenç d’Hortons

Benvinguts/des a Sant Llorenç d’Hortons,


Sant Llorenç d’HortonsEl nostre municipi us ofereix un gran nombre de possibilitats per gaudir de la naturalesa, l’oci i la gastronomia.

Estem situats al nord-est de la comarca de l’Alt Penedès, terra on predomina la vinya. El nostre paisatge és ondulat, presidit per petits pujols boscosos, a les zones planes trobareu conreus i a les fondalades, prop de fonts o torrents, encara es conreen horts.

És per això, que l’activitat econòmica més tradicional és l’agrària amb nombroses explotacions vinícoles i diversos cellers i caves, tot i que en els darrers anys ha aparegut una important activitat de petites indústries.

Sant Llorenç d’HortonsHistòricament Sant Llorenç va formar part del terme municipal del Castell de Gelida des de temps medieval, integrat per diverses masies de les quals encara es conserven algunes. La més antiga, La Casa Vella, és del segle XIII-XIV, sent, però, la majoria dels segles XVI i XVII i reformades en segles posteriors. Aquestes masies es van constituir en dues parròquies. Ja a l’any 945, s’esmenta l’església amb cementeri i segrega de Sant Llorenç de la qual encara en queden vestigis romànics. L’altra església, també d’estil romànic i ben conservada, és la de Sant Joan Samora documentada de l’any 1080.

Sant Llorenç d’HortonsAl 1818 les parròquies esmentades es segreguem del terme de Gelida constituint un municipi propi. La necessitat d’assentar els parcers i treballadors de la vinya a partir del segle XVIII, època de puixança de l’activitat vinícola al Penedès, va tenir com a conseqüència l’origen dels nuclis actualment existents de població, entre els que destaquem el mateix Sant Llorenç i Sant Joan Samora, propers a les dues esglésies.

Actualment, el terme de Sant Llorenç d’Hortons està format per diversos nuclis de població, el més importants són, a més de la pròpia vila de Sant Llorenç, La Beguda Alta i Baixa, Sant Joan Samora, El Torrentfondo, La Vinya del Pollastre, Can Bargalló i El Grandet.

Esteu convidats a gaudir del nostre municipi. La nostre privilegiada situació geogràfica, en un immillorable entorn natural, fa de Sant Llorenç un dels municipis amb més encant de la comarca del Penedès.

En nom de l’Ajuntament i de cadascun dels seus veïns, siguin benvinguts/des a Sant Llorenç d’Hortons.

Comparteix-ho:

Share via emailShare on Facebook+1Share on Twitter