Notícies

L’Associació de Jubilats i Pensionistes celebra el seu 22è aniversari en el marc de la Festa Major de Sant Llorenç 

DSC06036-joan olléEn el marc de la Festa Major es va celebrar, el 10 d’agost, el 22è aniversari de l’Associació de Jubilats i Pensionistes. El president de l’Associació del Casal d’Avis, Joan Ollé, i la sòcia d’aquesta entitat i poetessa, Montserrat Esteve, van ser els encarregats de llegir el pregó d’enguany. Durant la seva intervenció, Ollé va recordar que l’associació organitza moltes activitats durant l’any i que està oberta a avis i àvies a partir dels 60 anys. Per la seva part, Esteve va animar als presents, tant veïns/es com visitants, a gaudir de la Festa Major amb il·lusió i alegria.

Prèviament al pregó, l’alcalde, Jordi Ferrer, va destacar la tasca dels Mallols i dels voluntaris i va agrair la participació de comerços, entitats i veïns/es en la Festa Major. També va comentar que l’ajuntament ja està treballant en la preparació d’un seguit d’actes amb els quals el municipi celebrarà, el 10 de març del 2018, el 200 aniversari de la seva independència.

Durant la recepció posterior realitzada a la sala de plens, l’alcalde va obsequiar als pregoners, i també a Josep M. Sáez, membre de Pirotècnia Igual que amb gairebé 50 anys d’experiència en la professió, en porta 27 fent els focs d’El Terrazel i que al febrer de l’any vinent es jubila.

A més, l’acte va comptar amb la presència del cap dels Mossos d’Esquadra de Sant Sadurní d’Anoia, Eduard Barca, i de Rosa Huguet, alcaldessa de Canyelles i presidenta de la Mancomunitat Penedès-Garraf.

Ja a la nit, es va iniciar, davant de l’ajuntament, el carrer de foc que enguany es va fer per 25a vegada, acte que va donar pas al Terrazel que va presentar diverses novetats: l’equip de cosidores i un grup de joves del taller van confeccionar i decorar les noves capes dels Llefres amb pell i roba de lli, materials que, per la seva resistència a les espurnes de foc van substituir l’arpillera tradicional; es va introduir una escena nova, amb música pròpia, que va modificar l’entrada dels Llambrants; i per motius de seguretat, es va modificar l’emplaçament del castell de focs del final i es va ubicar al carrer Diputació.

Comparteix-ho:

Share via emailShare on Facebook+1Share on Twitter