BAN: l'ajuntament informa de les mesures de prevenció davant l’onada de calor

Dimecres, 13 de juliol de 2022 a les 00:00

Atès el comunicat emès pel Centre de Coordinació Operativa de Catalunya pel qual s’ha activat el PROCICAT en fase d’ALERTA per onada de calor, us comunico els consells preventius que heu de tenir en compte:

  • A casa, controleu la temperatura: durant el dia tanqueu les persianes on toca el sol i al vespre obriu les finestres de casa per refrescar-la; estigueu a les estances més fresques o utilitzeu algun tipus de climatització; refresqueu-vos sovint amb dutxes, tovalloles mullades i beveu aigua fresca; si teniu animals de companyia, procureu que no estiguin al sol i hidrateu-los.
  • Al carrer, eviteu el sol directe: eviteu sortir a les hores de més calor i fer activitats físiques intenses; procureu caminar per l’ombra o estar sota un para-sol quan estigueu a la platja; descanseu en llocs frescos del carrer o en espais tancats que estiguin climatitzats; porteu una gorra o un barret i utilitzeu roba lleugera, de cotó, de colors clars i que no sigui ajustada; porteu aigua i beveu-ne sovint.
  • Al cotxe: eviteu viatjar amb cotxe durant les hores de més calor; porteu sempre líquids per hidratar-vos i no deixeu mai els infants, ni les persones grans, ni els animals de companyia dins el cotxe amb les finestres tancades; quan feu un viatge llarg, atureu-vos per descansar i refrescar-vos.
  • Reduïu l’activitat física a les hores de més calor: eviteu sortir a les hores del migdia, que és quan fa més calor i reduïu les activitats intenses.
  •  Als àpats: feu menjars lleugers i eviteu els àpats calents i de moltes calories; preneu aliments rics en aigua com les fruites i les hortalisses; beveu molta aigua i sucs de fruita i no prengueu begudes alcohòliques.
  • Ajudeu a les altres persones: si coneixeu gent gran o malalta que viu sola, mireu de visitar-los un cop al dia i ajudeu-los a seguir aquests consells i si trobeu alguna persona amb els efectes de la deshidratació, doneu-li aigua, mulleu-la, venteu-la i aviseu urgentment als serveis mèdics o al 112.

Més informació detallada sobre els consells a seguir per protegir-se de les altes temperatures al següent enllaç:

https://canalsalut.gencat.cat/ca/salut-a-z/c/cop-de-calor/

Darrera actualització: 13.07.2022 | 11:59