Pressupostos participatius 2022

El termini per fer-ho és des del dilluns 4 d’abril fins al diumenge 1 de maig

Des de dilluns 4 d’abril i fins l’1 de maig la ciutadania pot presentar les propostes per participar als Pressupostos Participatius de Sant Llorenç d’Hortons. D’aquesta manera, l’Ajuntament posa en marxa la fase 2, on la participació està oberta a qualsevol persona, entitat o empresa ubicada al municipi que presenti durant el període de selecció un projecte que suposi un benefici col·lectiu per al poble.

Les propostes es poden presentar mitjançant un formulari creat expressament per aquesta finalitat (que trobareu adjunt en aquesta notícia), ja sigui de forma presencial a les Oficines d’Atenció Ciutadana (de dilluns a divendres de 8 a 14 hores) o de manera telemàtica a través d’aquest enllaç.

Els Pressupostos Participatius 2022

La primera fase dels Pressupostos Participatius va començar el dilluns 14 de març, i es tracta d’una iniciativa que el consistori ha posat en marxa per primera vegada a la història del municipi i que permetrà a la ciutadania decidir com gastar una part del pressupost públic, que en aquest cas correspon a 15.000 euros, IVA inclòs.

Aquesta primera fase, la d’impuls i difusió, consistia en la creació d’un grup de treball format de manera mixta per representants de la ciutadania i dels partits amb representació a l’Ajuntament. Ara es troba en marxa la fase 2, i quan es tanqui s’obrirà la fase de validació de les propostes presentades -del 2 de maig fins el 26 de juny-, quan seran revisades pels serveis tècnics municipals i es descartaran aquelles que no compleixin els criteris establerts a les bases per, finalment, ser sotmeses a criteri de la comissió de pressupostos participatius. La fase 4 -del 27 de juny al 3 de juliol- és la que fa referència a la publicació de les propostes, que es podran consultar a la pàgina web de l’Ajuntament i també estaran disponibles en un dossier en paper a les Oficines d’Atenció Ciutadana del consistori. La ciutadania haurà de votar la seva proposta preferida, i se’n podran seleccionar un màxim de tres.

La votació dels projectes correspon a la fase 5, i podran fer-ho, presencial o telemàticament, tots els majors de 16 anys i que s’hagin empadronat a Sant Llorenç d’Hortons abans de l’1 de gener de 2022. Tindrà lloc del 4 al 17 de juliol. Posteriorment arribaran els resultats de la votació i l’execució de les propostes, a la fase 6. Els resultats es comunicaran a la ciutadania mitjançant la pàgina web de l’Ajuntament i les seves xarxes socials. En aquest moment, es crearà un grup de seguiment -format pel grup de treball que es constitueix a l’inici del procés més els proposants dels projectes definitivament escollits, si així ho volen- que haurà de donar compte, periòdicament, de l’execució del projecte escollit per la ciutadania fins a la seva finalització.

La darrera fase, la setena, és la de valoració del procés, on es realitzarà una avaluació del procés dels Pressupostos Participatius i de cadascuna de les seves fases amb l’objectiu d’establir què ha funcionat i què es pot millorar de cara a properes convocatòries. En aquesta fase hi participarà l’equip tècnic i una representació de l’equip polític i de la ciutadania.

En aquest enllaç podeu consultar les bases del Procés Participatiu 2022.

En aquest link trobareu el díptic amb tota la informació referent als Pressupostos Participatius 2022.

En aquest enllaç podeu descarregar la sol·licitudts per poder presentar la prposta.
 

Darrera actualització: 05.07.2022 | 16:53