Concursos de pintura memorial Salvador Alibau - Viart 2023

Memorial Salvador Alibau

El Concurs de pintura ràpida memorial a Salvador Alibau és un concurs artístic promogut per l’Ajuntament de Sant Llorenç d'Hortons, vinculat a la programació cultural del Viart.                                                                       

  • Poden participar-hi tots els professionals i aficionats a la pintura (locals i forans) i hi ha secció adults i també una d'infantil.
  • Podeu consultar les bases i la convocatoria 2023 en aquest mateix apartat web.

Memorial Salvador Alibau:

Considerat el creador amb paper més important i original del nostre país. A partir de l'experimentació amb la fibra de cel·lulosa i el paper, Alibau va crear la seva pròpia tècnica de creació: aplicava capes de cel·lulosa dins l'aigua de manera que, encara que amb un procés controlat, comptava amb la complicitat dels capricis del balanceig de l'aigua . Aquesta exploració dels mitjans i materials no responia estrictament a una inquietud estètica o formal, sinó a una poètica de la matèria i les seves pròpies dinàmiques. Les dues temàtiques que interessaven a Alibau eren la naturalesa i les matemàtiques, fins al punt que va arribar a crear el concepte de matemàtica, que uneix la ciència i la intuïció. També cal destacar les seves escultures per a l'espai públic, a les quals va dedicar els darrers anys de la seva vida.

Darrera actualització: 15.03.2023 | 09:52