Barnasants

Edicions a Sant Llorenç d'Hortons

Ja portem unes quantes edicions portant el Barnasants a Sant Llorenç, i les últimes dins del marc del ViArt.

2017 - Xarim Aresté, que el podeu conéixer al seu facebook.  

2018 - Pau Alabajos, que el podeu conéixer al seu web.

2019 - Cris Juanico a dúo amb el Quim Ribó, podeu conéixer al Cris Juanico al seu web  i al Quim Ribó actuant amb el mateix Cris per youtube

2020 - Montse Castellà, que havia de ser-hi dins del marc del ViArt i que l'haurem d'ajornar segurament per l'agost. Podeu veure més sobre ella al seu web.

Barnasants - el projecte cultural

Què és el Barnasants? El seu director, Pere Camps, ens ho explica d'aquesta manera al mateix web del Barnasants:

El Projecte Cultural    

L’any 1996 la cançó d’autor passava pels seus pitjors moments, i més si tenim en compte el paper destacat que va tenir, en les dècades dels anys seixanta i setanta, en la reivindicació de la nostra llengua en particular i la nostra cultura en general, així com en les llibertats. Malgrat aquest context gens favorable, es va plantar la bandera de la resistència amb un petit cicle de nou concerts de cançó, que va tenir com espai i centre operatiu les Cotxeres del Barri de Sants, d’aquí en ve el nom, Barnasants.  

El Projecte cultural Barnasants Cançó d’Autor doncs, va néixer amb l’objectiu de donar impuls a la cançó d’autor, d’encarnar l’esperit i els valors que va representar el moviment de la nova cançó, de fer-la conèixer a les generacions més joves de manera en que constitueixi un pont de comunicació amb les generacions anteriors i fomentar-ne la transmissió i l’escolta.

Entenem la cançó d’autor com a paraula musicada, cantada, és el missatge, és una cançó que convida a pensar, a reflexionar. És una inversió en qualitat, que transcendeix les dècades sense perdre vigència, la cançó d’autor, com el teatre o el cinema d’autor, és una aposta per la cultura en negreta i subratllat.


Si la cultura, per a qualsevol país, és una inversió estratègica, per nosaltres encara ho ha de ser més.

A dia d’avui la bandera segueix en peu, amb més de 100 concerts arreu dels territoris de parla comuna, produccions pròpies, concerts especials, edició de material discogràfic i literari, Ha esdevingut  la trobada de la cançó d’autor més rellevant del continent, junt al Club Tenco italià.

Com a projecte viu, avança i cimenta les bases de la construcció d’un projecte cultural en xarxa, vinculat al territori i a les persones que, esdevenint còmplices, mantenen viva la flama de la cançó.

Pere Camps, director

 

 

Darrera actualització: 11.05.2020 | 08:45
Darrera actualització: 11.05.2020 | 08:45