11 de setembre Diada Nacional de Catalunya

Diumenge, 11 de setembre de 2022 de 06.00 h a 22.55 h

La Diada Nacional de Catalunya o Diada de l'11 de Setembre és la festa nacional de Catalunya i es commemora anualment recordant la darrera defensa de Barcelona l'11 de setembre de 1714 per part dels últims vigatanistes que defenien al monarca Habsburg de la casa d'Àustria que respectava un model descentralitzat i prometia defensar les institucions locals davant les forces que suportaven la monarquia borbònica i un model d'estat centralitzat.

El diumenge 11 de setembre, els actes donaran el tret de sortida a les 9 hores davant de l’Ajuntament amb la sortida d’una caminada popular a Can Francisquet i La Cova, amb un recorregut d’uns 4,5 km. A les 11:30 hores els caminaires arribaran a la plaça Marimon Llança, on es farà de nou la lectura del manifest, amb la intervenció de l’alcalde de Sant Llorenç d’Hortons, Jordi Ferrer, i amb el Cant dels Segadors. En acabar hi haurà un tast de coca, xocolata i refrescs, així com una ballada de sardanes curta.

Finalment, a les 14:30 hores sortirà, des de la plaça de l’U d’Octubre, l’autocar cap a la manifestació que se celebrarà a Barcelona organitzada per l’ANC, Òmnium i l’AMI.

Darrera actualització: 05.09.2022 | 10:17