Benvinguda a Sant LLorenç d'Hortons

Benvingut, benvinguda, benvinguts a Sant Llorenç d’Hortons un poble   situat al nord-est de la comarca de l’Alt Penedès, terra on predomina la vinya. Un municipi on es vetlla per la gent i es treballa per preservar el paisatge ondulat que ens defineix i que està presidit per petits pujols boscosos. A les zones planes trobareu conreus i a les fondalades, prop de fonts o torrents, encara es conreen horts.

Actualment, el terme de Sant Llorenç d’Hortons està format per diversos nuclis de població, el més importants són, a més de la pròpia vila de Sant Llorenç, la Beguda Baixa, Sant Joan Samora, el Torrentfondo, La Vinya del Pollastre, Can Bargalló i el Grandet.

L’activitat econòmica més tradicional és l’agrària amb nombroses explotacions vinícoles i diversos cellers i caves, tot i que en els darrers anys ha aparegut una important activitat de petites indústries atretes per la privilegiada situació geogràfica,  doncs estem situats només a 45 km de Barcelona.

Sant Llorenç d’Hortons és un municipi amb 212 elements catalogats com a patrimoni (immoble, moble, documental, immaterial, natural) i amb festes declarades Patrimoni Cultural com és la Festa Major o el Terrazel que es celebren el dia 10 d’agost. Una festa que significa el Zel per la Terra i la preservació del medi natural.

Som una població activa que gaudeix de l’esport. És fàcil veure gent practicant marxa nòrdica, entrenant pels camins o agrupant-se per fer caminades. Com a actes esportius cal destacar la Cursa de la Vinya i la Caco. També les entitats esportives i les instal·lacions que tenim al poble: el poliesportiu i la piscina.  

Informació d’interès que trobareu al web:

Darrera actualització: 19.09.2023 | 12:38
Darrera actualització: 19.09.2023 | 12:38