D'HORTONS 2022: Poetes a la Bassa Gran

Del 22 a les 22.00 h al 23 de juliol de 2022 a les 01.00 h

D’Hortons. Poetes a la Bassa Gran

El 22 de juliol a les 22h, el Ricard Garcia, poeta Hortonenc, coordinarà “D’Hortons. Poetes a la Bassa Gran”: Un recital de poesia que per cinquè any, es du a terme en aquest emplaçament emblemàtic de Sant Llorenç d’Hortons que antigament havia fet de punt de trobada de les dones que hi anaven a fer la bugada (encara s’hi conserva el safareig públic) i, també, de qui hi anava a omplir els càntirs d’aigua fresca i a xerrar del que es coïa al poble. La font està situada justament al final del poble i és una mena de frontera entre el casc urbà i l’entorn natural. La tradició de la font com a lloc de trobada i de la paraula ha estat també important a l’hora d’escollir-la com a escenari ideal per fer-hi els recitals de poesia les nits d’estiu.

Cada any, es porten 3 poetes d’arreu a recitar la seva obra. Enguany vindran: la Cèlia Sànchez-Mústich, en Joan Duran i Ferrer i el Jordi Benavente.  Al final de la vetllada hi haurà la possibilitat de prendre una copa de vi o cava de manera distesa, de poder conversar amb els poetes convidats i, també, de comprar els seus llibres.

Tot plegat (la poesia, la font, les nits d’estiu, les converses disteses…) fa que sigui un acte amb un encant especial, gratuït i obert a tothom que hi vulgui participar.  Ens agradaria molt que us animéssiu a venir i a gaudir de la poesia.

Els poetes:

Cèlia Sànchez-Mústich va néixer a Barcelona, el desembre del 1954, però des del canvi de mil·leni viu a Sitges i viu Sitges intensament.

Ha publicat vint llibres entre poesia, novel·la, contes i narrativa de no-ficció (de gènere sovint inclassificable com el seu darrer Els vells, aquella nosa). Ha guanyat, entre d’altres, el premi Mercè Rodoreda de narrativa, i els premis Rosa Leveroni, Miquel de Palol, Vicent Andrés Estellés (premis Octubre) i Crítica Serra d’Or de poesia. Activista i dinamitzadora cultural, codirigeix la singular Festa de la Poesia a Sitges amb el poeta i bioquímic Joan Duran i Ferrer des de l’any 2007.

Entre els seus deu llibres de poemes podem esmentar On no sabem (3i4), traduït íntegrament al francès per François-Michel Durazzo, A la taula del mig (ed. Moll), A l’hotel, a deshora (Curbet edicions), La gota negra (Pagès editors) i molt recentment Mudança endins (La Garúa-Tanit)

Alguns dels seus poemes han estat traduïts, també, a l’anglès, castellà, èuscar, gallec, italià, alemany, occità.

 

Jordi Benavente (Martorell, 1980) és llicenciat en Periodisme i en Història. Fa de periodista cultural. Ha escrit o escriu a El Punt AvuiPúblicoAraNúvolLa Llança i Catorze. I faria de guardaboscos: tots hauríem de fer de guardaboscos abans no sigui massa tard i tot siguin carreteres. És autor de la novel·la de no-ficció Martorell negre (Curbet) i del recull La nit que van ploure bitllets i altres històries de Martorell (Zenobita). Tots els focs totes les pistoles (Lleonard Muntaner) és el seu tercer llibre. 

 

Joan Duran i Ferrer (Sitges, 1978) és poeta, escriptor, gestor cultural i doctor en bioquímica.

Ha publicat els poemaris Zoòtrop (Publicacions de la UAB, 1998), Kore (Cossetània Edicions, 2001),Nix (Arola Editors, 2004), Domèstica veritat (Pagès Editors, 2007), Natural delit (Edicions del Salobre, 2010), Extrema llum (Pagès Editors, 2014), Matèria fosca (Moll, 2014), Animal impur (Meteora, 2018) i Nua cendra (Tres i Quatre, 2020). Com a narrador, ha publicat la novel·la Eva Túrmix Ginebra (Adia Edicions, 2016), la Petita Història de la Festa Major de Sitges (Editorial Mediterrània, 2015), il·lustrat per Pilarín Bayés i el llibre de contes Menjaràs pols (Lleonard Muntaner, 2021). És autor, també, del llibret d’òpera Bruna de Nit (Arola Editors, 2004), amb música de Xavier Pagès, de dues plaquetes i de projectes artístics col·lectius. Ha estat inclòs a les antologies Pedra foguera (Documenta Balear, 2008), Generació Horiginal (LaBreu Edicions, 2017) i Mig segle de poesia catalana (Proa, 2018), entre d’altres.

Compagina la creació literària amb la docència a la Universitat de Barcelona i la promoció de la cultura científica a l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge. Codirigeix, amb Cèlia Sànchez-Mústich, la Festa de la Poesia a Sitges.

Ha rebut diversos premis literaris, d’entre els quals el Miquel Martí i Pol, el Ramon Comas i Maduell Ciutat de Tarragona, el Màrius Torres, el Miquel Àngel Riera, el Benet Ribas dels Premis Recull, el Bernat Vidal i Tomàs, el Rosa Leveroni, el Vicent Andrés Estellés dels premis Octubre i el Pare Colom de narrativa. El 2001 l’Ajuntament de Sitges li concedí la Ploma d’Or.

Ha recitat en els principals festivals literaris del territori i ha presentat la seva obra en multitud d’espais d’arreu dels Països Catalans.

Adreça:

Bassa Gran

Darrera actualització: 13.07.2022 | 14:54

Imatges