8M Dia internacional de la dona

Del 9 a les 10.00 h al 10 de març de 2024 a les 18.00 h

Anunciat el cartell amb la programació i l’𝗔𝗚𝗘𝗡𝗗𝗔 𝟴𝗠! Durant el mes de març, Sant Llorenç d’Hortons celebrarà el Dia Internacional de les Dones amb actes per a tots els públics.
Participa-hi!✊🏼

📍Centre Cultural Joana Raspall: mural, lectures, presentació del llibre I actuació dels Vailets de Gelida.
📍Plaça del Referèndum U d'Octubre: CACO
📍La Sala de la SCH: Espectacle familiar de titelles


Les 21 Madones de Can Llopart de les Alzines

Biografia:      

Elisabet Font i Monserrat, nascuda a Sant Sadurní d’Anoia el 1967.

Mare, mestressa de casa, durant uns anys joiera artesana en plata, ara, escriptora autodidacta i novella, amb moltes ganes de donar a conèixer la seva recent obra publicada per l’editorial sadurninenca LlopArt Edicions, “Les 21 madones de Can Llopart de les Alzines”.

Durant els darrers sis anys, ha transcrit, traduït i interpretat els documents antics de la seva família de la masia de Can Llopart de les Alzines. Amb tota la informació recollida i després de contrastar-la amb diversos informants, i documentant-se a través de l’arxiu i de la biblioteca de la vila..., per contextualitzar tots els fets que s’hi relaten, va trenar les escenes que conformen la història de la masia i els seus habitants.

A la vegada, ha construït un arbre genealògic de totes les generacions passades i presents. I ha volgut recuperar frases fetes, paraules en desús i tradicions d’antany.

Sinopsis:

Els dos llibres que conformen aquesta novel·la estan dividits en dues parts cada un.

És la història novel·lada d’una família, la nissaga dels Llopart, primer i dels Monserrat, després, de la masia de Can Llopart de les Alzines, al límit del terme de Sant Sadurní d’Anoia on pertany i el de Sant Llorenç d’Hortons.

El primer llibre comença a finals del segle XV fins a mitjan segle XIX. El segon, s’inicia amb la fil·loxera que va envair tot el Penedès i finalitza al primer quart de segle XXI.

Donant protagonisme a totes les mestresses que hi  han viscut. Totes elles diferents de semblant i tarannà, però totes han sabut dur endavant la família i la masia. Algunes d’elles eren hortonenques.

L’autora ha volgut recuperar els noms de les cases de poble i de les masies de tot l’entorn.

Transporteu-vos al llarg del temps i descobrireu la història amagada entre vinyes, camps, caminois, boscos i alzinedes.


ESTEREOTIPS Espectacle familiar de diversitat familiar
Ambientada amb una explosió de colors amb cançons rítmiques que ens faran aixecar de la cadira, on podrem conèixer un pare que és mestresso de casa i que és molt divertit, perquè, altres pares mai tenen temps de jugar, però el pare de la Sara ens explicarà que és una cosa del més natural ser un bon mestresso de casa. Un membre d'una família nuclear que descobreix que sense les seves coses que la caracteritzen no és ella, i per agradar a algú no ha de fer cas del que dirà la gent. També descobrirem que per a gustos colors, a qui li importa si un vol disfressar-se de sirena, els seus companys es riuen d'ell, fins que té una conversa amb un cranc i li fa obrir els ulls i finalitzarem amb una història que ens explica la Lili quan un monstre es va endur al seu pare quan va pintar una porta violeta a la paret. Al món existeixen famílies de tots els colors i el més important és, que s'estimin.

Darrera actualització: 27.02.2024 | 08:42

Imatges