Donació de sang

Dilluns, 6 de maig de 2024 de 17.00 h a 21.00 h

Es podrà donar sang de 17h a 21h a l'Escola Pau Casals 

L’Ajuntament de Sant Llorenç d’Hortons i el Banc de Sang i Teixits organitzen una nova jornada de donació de sang el dijous 8 de febrer. La donació tindrà lloc de 17h a 21h a l'Escola Pau Casals 

Cal recordar aquest tipus d’iniciatives són importants per tal que les reserves de sang i teixits augmentin i perquè la donació de sang és necessària i indispensable pels centres hospitalaris.

Per participar en la jornada de donació cal ser major de 18 anys i pesar un mínim de 50 quilos. El Banc de Sang i Teixits, a més, informa que per donar sang no cal estar en dejú i que a Catalunya es necessiten 1.000 donacions diàries per satisfer la demanda dels hospitals. Per això, el consistori encoratja els veïns i veïnes a mostrar, un cop més, la seva solidaritat i altruisme.

  • Tot i que no és imprescindible, és millor que reserveu cita prèvia a donarsang.gencat.cat per evitar col·lapses i garantir-vos la donació. La campanya de Sant Llorenç ja està activada. 

L’actualitat del Banc de Sang:

Previsions 2024

Aquest 2024 més de 70.000 persones ingressades als centres hospitalaris de Catalunya necessitaran alguna transfusió de sang, plasma o plaquetes provinents de la donació de sang. Caldran més de 260.000 donacions per a cobrir aquestes necessitats.

Pots donar sang:

  • Si tens entre 18 i 70 anys i peses més de 50 quilos.
  • Encara que hagis patit hepatitis abans dels 12 anys.
  • No has d'estar en dejú.
  • Encara que tinguis el colesterol elevat.
  • Encara que prenguis algun dels medicaments més freqüents.
  • Les persones que faci poc que han viatjat poden consultar prèviament el web www.donarsang.gencat.cat/viatges per comprovar si hi ha algun impediment per donar sang.

AMPA Escola Pau Casals

Pau Casals, 12 - 08791 Sant Llorenç d'Hortons - Barcelona (Espanya)
Nom de contacte: Ivone Jiménez Munt - Representant
Telèfon: 937 716 302
Adreça electrònica: ampapaucasalshortons@gmail.com
Lloc web: ampapaucasalshortons.wordpress.com/
Vegeu-ne la situació al mapa
Darrera actualització: 22.04.2024 | 14:21

Imatges