La Salseta del Poble Sec

Del 10 a les 23.55 h al 11 d'agost de 2022 a les 02.00 h

La Salseta és una de les orquestres més sòlides i sol·licitades a les festes majors i altres celebracions d'arreu del país. No necessita carta de presentació! Són Medalla d’Or al Mèrit Cultural del nostre país i mouen masses i alegria allà on van.

  • Hora: 00.30h
  • Lloc: Plaça Mossen Comerma / Marimon LLanç

 

45 ANYS DE LA SALSETA DEL POBLE SEC

Aquest any 2022 es compleixen els 45 anys de La Salseta del Poble Sec i per a celebrar-ho en Salvador Escribà, co-fundador l'any 1977 de la banda, torna a encapçalar l'orquestra barcelonina i refunda la formació per a presentar-la arreu del país.

La Salseta del Poble Sec és una de les orquestres emblemàtiques de Barcelona i ha portat el nom d’un dels barris més populars i carismàtics de la nostra ciutat arreu de tot Catalunya i de l’Estat Espanyol amb una manera d’entendre la música de ball que l’ha fet renovadora i recuperadora de la participació més popular a les nostre Festes Majors.

La Salseta del Poble Sec s’ha mantingut sempre fidel a l’esperit amb el qual va néixer: portar la festa a la ciutadania, fer-la protagonista d’aquest esdeveniment i motivar als ciutadans a la convivència i participació populars. Aquest missatge continua vigent i ara més que mai,en la situació actual, cal reivindicar-lo.

La Salseta representa tot un esforç de normalització cultural, musical i lingüística i, sense el seu granet de sorra no s’entendria l’evolució que en el terreny de la cultura popular, més lligada a la Festa, ha viscut Catalunya. La sensibilització per les nostres cançons, per a adaptar i versionar temes universals, per portar ritmes foranis a les nostres contrades, tot plegat ha contribuit a refermar la riquesa musical a casa nostra. També per primera vegada, dins de la nostra història més recent, en els seus inicis va fer que la joventut participés a les Festes Majors dels pobles i les ciutats fent d’aglutinador intergeneracional, amb pares i fills ballant plegats en un mateix envelat o plaça.

Per tot això La Salseta del Poble Sec volem commemorar el nostre 45è aniversari i,a partir d’una formació musical bàsica, amb músics salseteros de gran nivell, que ens remet a les dels nostres inicis de finals dels 70 i principis dels 80, estem recuperant i reconstruïnt un repertori de ballables basat en les cançons que més han fet disfrutar al personal en les nostres actuacions en envelats, places, pavellons,...i així retrobar-nos amb els balladors i balladores que han fet possible que La Salseta es mantingués durant tots aquests 45 anys en què vàries generacions han ballat amb nosaltres. Volem retrel’s-hi petits homenatges per tota la geografia catalana.

A BALLAR COMPANYS I COMPANYES!!!!

 

Adreça:

Pl Mossen Cmerma

Darrera actualització: 03.08.2022 | 09:59

Imatges