Les afectacions per les obres de la depuradora es traslladen a la plaça Mossèn Comerma

Dijous, 28 d'abril de 2022 a les 13:00

El trànsit pel carrer Jaume I quedarà restablert a partir del divendres 29 d’abril a la tarda

A partir del divendres 29 d’abril a la tarda quedarà restablert el trànsit pel carrer Jaume I de Sant Llorenç d’Hortons, que es va veure afectat com a conseqüència de les obres de l’Estació Depuradora d’Aigües Residuals (EDAR). Concretament, el 4 d’abril es van iniciar els treballs de col·lectors per dins del municipi, que afectaran al carrer Jaume I de la vila.

A partir d’ara, les obres que està realitzant l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) se situaran al final de la plaça Mossèn Comerma, al costat de les que està fent l’Ajuntament -unió de les places-. Això comportarà algunes afectacions, com ara que no es podrà aparcar en el tram final, però sí que quedarà garantit el pas per aquest tram viari.

Tot i així, i tenint en compte que les obres d’ampliació de l’EDAR comporten un volum important d’entrada i sortida de vehicles, aquest espai serà especialment sensible al trànsit perquè hi confluirà el pas de totes les obres i dels vehicles pesants més el dels veïns amb turismes. La durada de les feines serà de dues o tres setmanes aproximadament.

A més, hi haurà dos talls de trànsit al municipi:

  • Es tallarà el trànsit de vehicles al carrer Lluís Companys, des del carrer Josep Tarradelles fins al Carrer Ernest Lluch. El carrer Ernest Lluch sempre estarà obert al trànsit.
  • Es tallarà el trànsit de vehicles al carrer Lluís Companys, des del carrer Ernest Lluch fins a la carretera de Gelida. El carrer Ernest Lluch sempre estarà obert al transit.

Les obres d’ampliació de la depuradora

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) va iniciar el passat divendres 21 de gener les obres per a l’optimització del sistema de sanejament de Sant Llorenç d’Hortons. L’actuació té un cost de 2.523.844,89 euros més IVA, i els treballs, que tenen una durada prevista de 10 mesos, s’han adjudicat a les empreses Copisa i Aigües de Catalunya.

El projecte que s’executa permetrà incrementar la capacitat de tractament de l’Estació Depuradora d’Aigües Residuals (EDAR) del municipi, construint-ne una de nova i incrementant i adequant la capacitat de l’actual. També es recollirà l’aigua residual generada al vessant sud-oest de la vila, enviant-la a la nova depuradora i assegurant així el tractament de tota l’aigua residual generada al nucli urbà i la reducció de nutrients.

Darrera actualització: 28.04.2022 | 13:10