Activat el Pla especial d'emergències per ventades a Catalunya VENTCAT

Dimarts, 21 de gener de 2020 a les 00:00

Queden suspeses totes les activitats a laire lliure al medi natural a les comarques de les demarcacions de Girona, Barcelona i Catalunya Central. La restricció es mantindrà vigent mentre existeixi lactivació dels diferents plans demergència de forma simultània, o bé fins a nova resolució.

L'Ajuntament informa QUE ES SUSPENEN TOTES LES ACTIVITATS A L’AIRE LLIURE AL MEDI NATURAL I DE LES MESURES DE PREVENCIÓ EN cas DE FORTES VENTADES

 

Atès el comunicat emès pel Centre de Coordinació Operativa de Catalunya pel qual s'ha activat el Pla especial d'emergències per ventades a Catalunya (VENTCAT) en fase d'ALERTA, us comunico els consells preventius que heu de tenir en compte:

A casa

Tanca i assegura portes, finestres i tendals. Abaixa completament les persianes i, si són de cordó, subjecta-les bé. 
Eviteu deixar testos o altres objectes no estàtics a les façanes i terrasses i recolliu la roba dels estenedors per evitar que el vent els pugui fer caure al carrer i provocar un accident.

A l'exterior

Vigileu amb el mobiliari urbà, l’enllumenat dels carrers, les motos i els cotxes aparcats, les grues, els contenidors de brossa, l’arbrat i tot allò que el vent pugui fer caure.
No pugeu a llocs alts i exposats al vent, com ara les bastides o altres construccions.
Eviteu els parcs, els jardins i les zones boscoses. Si sou a una zona arbrada, vigileu amb els arbres que puguin caure i eviteu totes les activitats amb foc. Tingueu en compte també la proximitat dels arbres als edificis: el vent els podria fer caure a sobre.
Quan hi hagi temporal amb grans onades, no accediu als punts del litoral afectats pel fort onatge o als llocs on les onades trenquin amb força, allunyeu-vos d'espigons, esculleres i passejos marítims

Si heu de conduir

Consulteu les prediccions del temps i l’estat de les carreteres. Si es preveuen vents forts, eviteu desplaçar-vos per carretera.
Si és imprescindible desplaçar-vos, tingueu molta precaució perquè us podeu trobar obstacles a la via.
Cal alentir la marxa per poder mantenir la trajectòria del vehicle corregint les desviacions, és important subjectar el volant amb fermesa.
Sigueu prudents en els avançaments i mantingueu les distàncies laterals adequades amb els altres vehicles.
Si conduïu vehicles de grans dimensions o amb remolc, extremeu les precaucions perquè teniu més risc de sortir-vos de la via o bolcar.

L’alcalde
Jordi Ferrer Durich
Sant Llorenç d’Hortons, 21 de gener de 2020   

Darrera actualització: 21.01.2020 | 12:32