Ajuts per a persones amb protecció temporal afectades pel conflicte d'Ucraïna

Divendres, 23 de desembre de 2022 a les 00:00

Els ajuts es poden sol·licitar fins al 31 de gener de 2023 i estan adreçats a persones adultes que resideixin a Catalunya amb estatus de protecció temporal, que estiguin empadronades en un municipi de Catalunya i que no tinguin recursos econòmics.

L’Ajuntament de Sant Llorenç d’Hortons informa que el Departament d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya ha posat en marxa una convocatòria d’ajuts per a persones desplaçades per la guerra d’Ucraïna. La convocatòria té com a objectiu facilitar que les persones que han hagut de fugir de la guerra d’Ucraïna i es troben a Catalunya sense recursos puguin viure amb dignitat.

Fins al 31 de gener de 2023 poden sol·licitar els ajuts totes les persones adultes desplaçades per la guerra d’Ucraïna que resideixin a Catalunya amb estatus de protecció temporal. Poden ser persones amb nacionalitat ucraïnesa o d’un país tercer, residents legalment a Ucraïna en el moment de l’esclat de la guerra. A més, caldrà tenir l’empadronament en un municipi de Catalunya, acreditar la manca de recursos econòmics i, per últim, no ocupar una plaça ni obtenir recursos dels serveis habilitats pel Ministeri d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions.

Les persones beneficiàries podran percebre un ajut de 400 euros mensuals, més 100 euros mensuals per persona menor d’edat a càrrec, durant un màxim de sis mesos. Les sol·licituds seran individuals i, per tant, en cas d’unitats de convivència en què hi hagi més d’una persona adulta, cadascuna d’elles haurà de sol·licitar l’ajut. Els imports vinculats a les persones menors d’edat aniran lligats a la sol·licitud de la persona que les tingui incorporades a la seva resolució de protecció temporal.

Els ajuts es poden sol·licitar telemàticament, des del portal web del Departament d'Igualtat i Feminismes (cal tenir l'IdCat mòbil activat); o presencialment a l'OAC (amb cita prèvia).

Per a més informació podeu consultar aquest enllaç.
 

Darrera actualització: 27.12.2022 | 08:34