Com puc donar suport a la població víctima del terratrèmol al Marroc?

Dimecres, 13 de setembre de 2023 a les 08:00

Podeu participar econòmicament fent donacions a ONG sobre terreny, o vehicular les aportacions a través del Fons Català de Cooperació.

El sisme, de magnitud 6,8 graus, que es va produir dissabte 9 de setembre de 2023 a les 23.11 h ha causat la mort d’almenys 2.122 persones, un balanç de víctimes que probablement augmentarà els pròxims dies. L’epicentre del terratrèmol ha tingut lloc a zones remotes del Gran Atlas, on es creu que rauen moltes de les víctimes.

El sisme també va sacsejar la històrica ciutat de Marràqueix, que és la ciutat més propera a l’epicentre. Cases i altres edificis de la ciutat, declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO, es van esfondrar. Marràqueix ha resultat greument danyada.

Les carreteres i les vies de comunicació estan bloquejades i impedeixen que les ambulàncies arribin fins als ferits, i, mentre els veïns i les autoritats s’afanyen per retirar la runa, les tasques de rescat i socors resulten difícils a causa del terreny muntanyós, el risc d’esllavissades de terra i les grans distàncies.

Com puc donar suport a la població víctima del terratrèmol al Marroc?

Podeu participar econòmicament fent donacions a ONG sobre terreny, o vehicular les aportacions a través del Fons Català de Cooperació:

  • Bizum: 06974
  • Compte corrent: ES91 0182 6035 4102 0160 8531

Per tal que es destini a la campanya, cal incloure el concepte: Terratrèmol Marroc. Per fer una donació a una organització a través de Bizum, cal buscar l’opció “donar” a l’aplicació i posar el codi 06974, vinculat al Fons Català.

És recomanable la recollida i enviament de materials?

No, perquè:

  • Massa temps: l’ajut triga massa en arribar i es perd oportunitat de ser útils. 
  • Cost econòmic i ambiental molt elevats. 
  • El transport de materials cap a la regió està sent molt difícil. 
  • Roba, menjar, medicaments i altres materials útils es poden comprar als països veïns. 
  • Comprar el què calgui a prop implica: contacte proper amb la població afectada i necessitats locals millor identificades i validades. 
  • És molt més efectiu fer donatius econòmics a organitzacions especialitzades.
     
Darrera actualització: 12.09.2023 | 15:36