Dilluns 30 de gener començaran les obres al pas de vianants de la rotonda de Torrentfondo per a millorar la seguretat, l’accessibilitat i la mobilitat en aquest punt

Divendres, 27 de gener de 2023 a les 00:00

Els treballs estan impulsats per la Diputació de Barcelona -amb el suport i la col·laboració de l’Ajuntament- i és previst que tinguin una durada aproximada de dos mesos.

El pròxim dilluns 30 de gener començaran les obres de millora de la seguretat viària al pas de vianants ubicat a la rotonda de Torrentfondo impulsades per la Diputació de Barcelona, amb el suport i la col·laboració de l’Ajuntament de Sant Llorenç d’Hortons.

L’actuació, amb un pressupost de 46.180,86€ (IVA inclòs), serà executada per Iseova SL, empresa adjudicatària del contracte d’obres, i és previst que tingui una durada aproximada de dos mesos. Durant l’actuació es regularà el trànsit mitjançant pas alternatiu senyalitzat. Per tot plegat, el consistori demana disculpes per les molèsties que aquesta intervenció pugui generar i agraeix la comprensió i la col·laboració dels veïns i veïnes.

L’objectiu d’aquest projecte és millorar la seguretat viària, l’accessibilitat i la mobilitat en general, en aquest punt de la BV-2249 on hi ha un itinerari de vianants que creua la carretera mitjançant un pas amb prioritat i on hi ha situada una parada d’autobús. En aquest sentit, l’Ajuntament ha detectat diferents problemàtiques en aquesta àrea i que ha fet arribar a la Diputació de Barcelona per tal que puguin ser resoltes a través d’aquesta intervenció.

Així, per tal d’aconseguir aquestes millores les actuacions contemplades són les següents:

  • Executar un refugi al pas de vianants urbanitzant l’illot deflector preexistent amb marques viàries, i instal·lar dos nous punts de llum per millorar-ne la il·luminació.
  • Urbanitzar una part del voral exterior de la rotonda per incrementar la deflexió d’aquelles trajectòries que ara el poden trepitjar.
  • Construir un nou tram de vorera en el marge esquerre per ressituar la parada d’autobús del sentit Sant Llorenç d’Hortons.
  • Senyalitzar com a via verda d’ús compatit per a vianants i bicicletes la pista de bicicleta que voreja l’exterior de la rotonda, i que connecta el pas de vianants amb c. Garbí.
  • Implementar millores de senyalització a la BV-2249 en l’entorn de la rotonda.
     
Darrera actualització: 27.01.2023 | 09:07