El Centre Cultural Joana Raspall, un referent per altres municipis i països

Dilluns, 2 de maig de 2022 a les 13:30

Una representació de Croàcia visita l’equipament, totalment pioner a Catalunya

El Centre Cultural Joana Raspall s’ha convertit en un referent per altres municipis i països. Tant és així que ja ha rebut la visita d’una representació dels municipis de Sant Quintí -en concret, de l’alcalde i dues regidores- i de Sant Martí Sarroca. En aquest últim cas, va ser el director de la nova biblioteca municipal, inaugurada el diumenge 24 d’abril, qui va desplaçar-se fins a Sant Llorenç d’Hortons per conèixer el Joana Raspall.

Però no només això: el passat 20 d’abril dues persones de Croàcia que treballen en biblioteques del seu país van visitar també el Centre Cultural Joana Raspall. Tots ells tenen aquest equipament del municipi com un referent i, per aquest motiu, van voler conèixer de primera mà com funciona.

El Centre Cultural Joana Raspall

El Centre Cultural Joana Raspall -situat al carrer Generalitat, 47- es va inaugurar el 17 de desembre de 2021. És un equipament enfocat a acollir activitats culturals i socials, i dirigit als usos tant de les entitats de la vila com a persones a títol individual. A més, funciona de manera autònoma, és a dir, sense la necessitat que personal de l’Ajuntament gestioni el seu dia a dia o hagi d’obrir i tancar les portes (l’accés al recinte s’efectua a través d’un Codi QR sol·licitat prèviament a l’Ajuntament a través d’un formulari).  

L’edifici està vigilat 24 hores al dia per un sistema de càmeres, i tota la seguretat del recinte està automatitzada. Aquesta concepció innovadora de la gestió de l’equipament i el seu funcionament autònom l’han convertit en un centre pioner i singular al país.

El Centre Cultural disposa d’una sala d’estudi, espais oberts amb taules rodones per a reunions o trobades, una sala d'actes amb capacitat per a cinquanta persones i equipada per acollir tot tipus d’actes, entre d’altres espais. A més, el centre ha esdevingut biblioaccés, ja que el bibliobús aparca ara just al costat del Joana Raspall.

Darrera actualització: 05.10.2022 | 10:22