El govern informa de l'estat econòmic compromès de l'ajuntament i els reptes de futur

Dimarts, 24 d'octubre de 2023 a les 00:00

En un exercici de transparència, el divendres 20 d'octubre, el govern de coalició format per Més per Hortons i Avancem amb tu, van presentar a La Sala de la SCH el seu acte dels primers 100 dies de govern.

Durant els pròxims anys de mandat s'hauran d'afrontar 6 reptes: reequilibrar el dèficit entre la despesa i ingresos corrents (amb un dèficit de 306.243€ l'any 2022), incrementar el romanent de tresoreria (actualment en la xifra més baixa des de fa més de deu anys i que equival al nostre estalvi per fer front a inversions i pagaments), el pagament del deute de la presó de dones que juntament amb els interessos que avui ja pugen fins als 2,4 milions d'euros. També el dèficit en el servei municipalitzat d'abastament d'aigua, la recollida d'escombraries i la deixalleria. I finalment, la inversió de 400.000 prevista per les obres de l'Escola de Pau Casals als que s'haurà de sumar els 1.600.000 que s'hauran de pagar per avançat al Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya, i per tant es preveu un nou préstec amb interessos a retornar.

Amb la situació actual presentada, les mesures per fer front a la situació s'han posat en marxa, essent la rebaixa de les retribucions dels polítics la primera a aplicar-se. Altres accions que es duran a terme seran: la racionalització de les despeses buscant proveïdors més competitius i de proximitat, l'eliminació de despeses innecessàries, la revisió de la cartera de serveis de l'ajuntament, l'increment dels ingressos amb l'augment d'impostos i taxes municipals i la millora del finançament. Ser proactius a l'hora de cercar i detectar oportunitats: subvencions, patrocinis, acords, etc. L'equip de govern s'ha marcat com a objectiu recaptar 200.000€ més per l'any i reduir la despesa corrent 150.000€ l'any.

L'alcalde Jordi Catalan destacava al final de l'acte que "Tot i la situació exposada creiem que aplicant les mesures comentades i sent rigorosos i responsables, podrem afrontar la situació tot posant les bases que ens permetin revertir la situació en un futur ara llunyà".

Compromesos amb una governança pro activa, propera i transparent, l'equip de govern s'ha mostrat decidit a continuar fent reunions amb els ciutadans i ciutadanes per tal de mantenir-los informats.

Darrera actualització: 24.10.2023 | 14:35