El plenari de Sant Llorenç d’Hortons aprova un pressupost de 3.197.618 euros per al 2021

Dimarts, 19 de gener de 2021 a les 00:00

Les partides d’inversions contemplen la realització d’un camí saludable; la unió de les places Marimon Llançà i Mossèn Comerma; l’arranjament de camins del municipi i 15.000 euros que la ciutadania decidirà on invertir

El ple de Sant Llorenç d’Hortons, celebrat en sessió extraordinària avui dimarts 19 de gener, ha aprovat per unanimitat, amb els vots a favor de tots els grups polítics de l’arc municipal, el pressupost per a l’exercici 2021 per un import de 3.197.618 euros. Aquest pressupost s’ha confegit per part de l’equip de govern de Poble 2.0 i s’ha consensuat amb els equips de l’oposició Entesa Per Sant Llorenç d’Hortons-ERC i Avancem Junts incloent algunes consideracions que aquests han aportat.
El pressupost municipal de Sant Llorenç d’Hortons per present exercici ve marcat per la contingència de la Covid-19, ja que gran part de les partides de despesa que incrementen són per donar resposta a la pandèmia a nivell local com són ajuts d’urgència social, neteja i desinfecció d’equipament o ajudes als comerços locals.
Pel que fa al capítol de despesa de personal el pressupost de 2021 de Sant Llorenç d’Hortons preveu un increment respecte al de 2020, ja que hi haurà un increment salarial del 0,9% tal com ha aprovat la Llei de Pressupostos de l’Estat de 2021.
El capítol de despesa corrent en béns i serveis s’ha actualitzat amb l’increment a causa de les partides de neteja que contemplen una ampliació d’hores per fer front a especificitats donades per la Covid-19.
Pel que fa a inversions el pressupost de Sant Llorenç d’Hortons contempla una partida del PUOSC de 120.000 euros destinada a la realització i obra del camí saludable. A més, una subvenció de la Diputació de Barcelona de 72.797,33 euros destinades a les obres d’unió de les places Marimon Llançà i Mossèn Comerma. Les inversions també inclouen una subvenció de la Diputació de Barcelona de 17.330,02 euros destinada a l’arranjament de diversos camins del terme municipal i, també una partida de 15.000 euros que els ciutadans decidiran en què es destina a través d’un Procés Participatiu. Aquesta darrera partida ha estat consensuada àmpliament per tots els regidors dels grups del municipi.
Així mateix, el pressupost contempla doblar la despesa en ajuts socials que hi havia al pressupost de l’any anterior i es destinaran 20.000 euros, inicialment a aquest fi. Finalment, es dobla la partida del servei d’ocupació i promoció econòmica per fomentar l’activitat al municipi.

Darrera actualització: 19.01.2021 | 20:35