Els alumnes de 1r de Primària de l’escola Pau Casals reben un estoig d’higiene dental

Dimecres, 16 de de març de 2022 a les 00:00

La iniciativa forma part de la campanya ‘Dents fortes i sanes’ impulsada per l’Agència de Salut Pública de Catalunya

Els alumnes de 1r de Primària de l’escola Pau Casals de Sant Llorenç d’Hortons han rebut aquest dilluns un estoig d’higiene dental. La iniciativa forma part de la campanya ‘Dents fortes i sanes’ que impulsa l’Agència de Salut Pública de Catalunya, i que té per objectiu la prevenció de la càries dental en infants.

En concret, aquesta campanya es centra a potenciar la raspallada dental com a mesura clau per a la prevenció de la càries i es dirigeix exclusivament als escolars de primer de primària, edat idònia per adquirir l’hàbit de raspallar-se correctament les dents.

El contingut de l’estoig

L’element lliurat als infants és un estoig de plàstic perforat per evitar la humitat, amb un espai reservat per identificar-lo amb el nom i la classe a fi d’evitar possibles intercanvis. Aquest estoig inclou:

  • Un raspall infantil petit, per poder arribar a les zones més inaccessibles, i de filaments suaus.
  • Un tub de pasta dental fluorada de 50 grams, ja que el fluor s’incorpora a l’esmalt de la dent i la fa més resistent a la càries. Pel que fa a la quantitat de dentifrici que cal utilitzar en aquesta edat, és suficient una quantitat similar a la mida d’un pèsol.

A més, l’Agència de Salut Pública de Catalunya recorda que després de la raspallada dental no s'ha d'esbandir la boca amb aigua perquè s'elimina l'efecte protector del fluor, sinó que només cal escopir la pasta dental sobrant. I també recomana que, com a mesura de prevenció de la COVID-19, cal que es guardin les distàncies i s'evitin les aglomeracions als lavabos de les escoles.

Darrera actualització: 29.03.2022 | 09:24