Els i les joves de Sant Llorenç d’Hortons poden optar a una subvenció de la Generalitat per a l’emprenedoria juvenil

Dijous, 16 de desembre de 2021 a les 17:00

Cal tenir entre 18 i 29 anys i estar inscrit en el Servei d’Ocupació de Catalunya com a persona demandant d’ocupació no ocupada

La Generalitat de Catalunya ha obert una línia de subvencions per a l’emprenedoria juvenil de la que poden beneficiar-se els joves de Sant Llorenç d’Hortons, dins del programa REACT-UE del govern català. Aquestes contribucions estan adreçades a les persones d’entre 18 i 29 anys, un dels col·lectius que més pateix la situació socioeconòmica derivada de la irrupció de la COVID-19. L’objectiu és afavorir la incorporació al mercat de treball tant dels joves en situació d’atur, com de treballadors autònoms.

Abans de fer-se autònoms, els sol·licitants hauran d’haver estat inscrits al Servei d’Ocupació de Catalunya com a persones demandants d’ocupació no ocupada (DONO) o com a beneficiaris al Programa de Garantia Juvenil.  L’import màxim de les ajudes és de 13.510 euros, sempre que la persona sol·licitant hagi estat donada d’alta com a autònoma i sense treballar a cap altra empresa durant 12 mesos ininterromputs. El domicili fiscal i la seu del centre de treball hauran d’estar a Catalunya.

El termini per a la presentació de sol·licituds és fins al 10 de gener de 2022 a les 15 hores s’han de traminar telemàticament. El Consell Comarcal de l’Alt Penedès, com a centre de la Xarxa Catalunya Emprèn i com a Centre Local d’Atenció a les Empreses de la Diputació de Barcelona, dona suport a les persones joves del municipi que vulguin tramitar aquestes subvencions.

Per a més informació, cal trucar al Servei de Creació i Consolidació d’Empreses del Consell Comarcal de l’Alt Penedès (Tel. 93 890 00 00 ext. 124-125), enviar un correu electrònic a procom@ccapenedes.cat o demanar cita prèvia.

Darrera actualització: 16.12.2021 | 17:43