Els plataners de la carretera entre Sant Llorenç d’Hortons i Gelida no es tallaran amb la remodelació que realitzarà la Diputació de Barcelona

Divendres, 17 de juliol de 2020 a les 00:00

Les negociacions entre l’alcalde de Sant Llorenç d’Hortons i el Diputat d’Infraestructures, Pere Pons han propiciat aquest acord

La Diputació de Barcelona planteja la remodelació de la carretera BV-2249 per garantir la seguretat del trànsit en aquesta zona. Assabentats d’aquest projecte per la millora de la mobilitat i circulació al nostre municipi i territori des de l’Ajuntament es va sol·licitar que es pogués garantir la permanència dels plataners que hi ha en diferents punts de la carretera en ambdós costats.
La petició de l’Ajuntament de Sant Llorenç d’Hortons, a través del seu alcalde, Jordi Ferrer i de l’equip de govern de mantenir els plataners en la remodelació de la carretera BV-2249 a la Diputació de Barcelona ha estat escoltada per l’Àrea d’Infraestructures i Espais Naturals.
Els plataners, un total de 27, es troben situats entre el punt quilomètric 5 i 6, en quatre zones i tenen una amplada lliure entre ells de 6 metres, aquest fet impedeix que, en cas de disposar de proteccions en ambdós costats de la carretera es dificulti el creuaments de dos vehicles grans.
Per això, arran de la petició i negociació de l’alcalde Jordi Ferrer la Diputació es planteja donar prioritat a la circulació en sentit ascendent –sentit Gelida-Sant Llorenç d’Hortons- amb la creació d’espais d’espera abans de l’entrada a les diferents fileres de plataners de forma que, els vehicles de baixada, si són pesats hagin d’esperar a trobar lliure la calçada en aquests punts.
El cost de la construcció d’aquestes quatre zones d’ampliació de la calçada per permetre l’espera, la protecció a ambdós costats de les fileres de plataners amb tanca de seguretat, així com la millora de visibilitat tindria un cost de 125.000 euros, que pagaria la Diputació de Barcelona, més els costos d’expropiació dels terrenys.

Darrera actualització: 31.07.2020 | 07:41