Els veïns i veïnes de Sant Llorenç d’Hortons volen que els Pressupostos Participatius es dediquin a la millora dels patis de l’Escola Pau Casals

Dimecres, 20 de juliol de 2022 a les 00:00

S’havien sotmès 7 propostes a votació de la ciutadania, i finalment aquest ha estat el projecte guanyador per invertir-hi els 15.000 euros

Els veïns i veïnes de Sant Llorenç d’Hortons ja han decidit en què volen que s’inverteixin els 15.000 euros dels Pressupostos Participatius 2022. El termini de votació va finalitzar el diumenge 17 de juliol, i la ciutadania va decidir que els diners s’inverteixin en la millora dels patis de l’Escola Pau Casals de la vila.

Aquesta proposta ha assolit un 57,14% dels vots (amb 164 vots), i consisteix en una actuació per donar continuïtat al projecte "El pati que ens agradaria" iniciat a l'escola el curs 2016/2017. Amb aquesta iniciativa es vol donar resposta a les peticions fetes pels diferents sectors de la comunitat educativa, fent del pati de l'escola un espai més confortable, segur, dinàmic, natural i obert a tothom.

En total se sotmetien 7 projectes a votació de la ciutadania, i eren els següents (de més a menys vots assolits):

 1. Millora dels patis de l’escola Pau Casals: actuació per donar continuïtat al projecte "El pati que ens agradaria" iniciat a l'escola el curs 2016/2017. Amb aquesta actuació es vol donar resposta a les peticions fetes pels diferents sectors de la comunitat educativa, fent del pati de l'escola un espai més confortable, segur, dinàmic, natural i obert a tothom. Cost aproximat: 15.000€
  1. Aquesta proposta ha estat la guanyadora, amb un 57,14% dels vots (164 vots)
 2. Millora del Casal de la gent gran: realització de diverses actuacions de millora de l'equipament (reforma de l'espai de baix, porta corredissa, pintura de parets, instal·lació d'aire condicionat, nova il·luminació, etc.) i adquisició de material informàtic per crear una sala d'ordinadors. Cost aproximat: 10.000€.
  1. Aquesta proposta ha assolit un 44,6% dels vots (128 vots)
 3. Millora del pati de l’escola bressol: actuació per transformar el pati de l'escola bressol en un jardí ple de propostes on els infants puguin experimentar, manipular, saltar i moure's en total llibertat i gaudir al màxim de l'entorn. Cost aproximat: 10.000€.
  1. Aquesta proposta ha assolit un 41,81% dels vots (120 vots)
 4. Reordenació de la circulació al nucli urbà de Sant Llorenç d’Hortons: atès que s'ha reorganitzat el trànsit d'ençà que el carrer Major és de vianants, es proposa realitzar un estudi de reordenació de la circulació al nucli per tal de millorar-ne la mobilitat. Cost aproximat: 5.000€.
  1. Aquesta proposta ha assolit un 40,07% dels vots (115 vots)
 5. Arbrat al carrer Ernest Lluch: el carrer Ernest Lluch és una de les principals vies que connecta el poble, el Pàmpol i les Vinyes. A partir de la primavera, i fins a la tardor, a les hores de sol, aquesta connexió es fa molt difícil perquè no hi ha cap espai amb ombra. Així doncs la proposta passa per plantar-hi arbres. Cost aproximat: 10.000€.
  1. Aquesta proposta ha assolit un 16,38% dels vots (47 vots)
 6. Aplicació mòbil municipal: disseny i programació d'una aplicació mòbil municipal que serviria com a mitjà de comunicació entre l'Ajuntament i els ciutadans. Cost aproximat: 15.000€.
  1. Aquesta proposta ha assolit un 12,89% dels vots (37 vots)
 7. Panells lluminosos d’informació: instal·lar punts d'informació municipal repartits pel municipi, mitjançant pantalles led, per tal d'informar amb rapidesa al ciutadà i deixar de gastar paper, tinta i hores dels empleats municipals per fer i repartir les bustiades. Cost aproximat: 15.000€.
  1. Aquesta proposta ha assolit un 10,1% dels vots (29 vots)

Els Pressupostos Participatius 2022

La primera fase dels Pressupostos Participatius va començar el dilluns 14 de març, i es tracta d’una iniciativa que el consistori ha posat en marxa per primera vegada a la història del municipi i que permetrà a la ciutadania decidir com gastar una part del pressupost públic, que en aquest cas correspon a 15.000 euros, IVA inclòs.

Aquesta primera fase, la d’impuls i difusió, consistia en la creació d’un grup de treball format de manera mixta per representants de la ciutadania i dels partits amb representació a l’Ajuntament.  Des de dilluns 4 d’abril i fins l’1 de maig va estar en marxa la fase de presentació de les propostes, on la participació estava oberta a qualsevol persona, entitat o empresa ubicada al municipi que presentés durant el període de selecció un projecte que suposés un benefici col·lectiu per al poble.

Seguidament, es va obrir la fase de validació de les propostes, en la que els serveis tècnics municipals van revisar les 15 propostes presentades, i van descartar aquells projectes que no complien els criteris establerts en les bases dels pressupostos participatius. El 27 de juny va començar la fase 4, la de publicació dels projectes presentats, que va durar fins el 3 de juliol.

La va seguir la fase de votació de les propostes, on podien votar presencial o telemàticament tots els majors de 16 anys i que s’haguessin empadronat a Sant Llorenç d’Hortons abans de l’1 de gener de 2022. Per votar presencialment calia anar a les oficines de l’Ajuntament. I també es podia votar telemàticament des de la pàgina web https://participa.ajhortons.cat/vota. El termini de votació va finalitzar el diumenge 17 de juliol, i fins aleshores la ciutadania podia votar la seva proposta preferida, podent-ne seleccionar un màxim de tres.

Actualment, amb el resultat del procés participatiu, començarà la fase 6, la d’execució de la proposta guanyadora. A partir d’ara, es crearà un grup de seguiment -format pel grup de treball que es va constituir a l’inici del procés més el proposant del projecte guanyador, si així ho vol- que haurà de donar compte, periòdicament, de l’execució del projecte escollit per la ciutadania fins a la seva finalització.

La darrera fase, la setena, és la de valoració del procés, on es realitzarà una avaluació del procés dels Pressupostos Participatius i de cadascuna de les seves fases amb l’objectiu d’establir què ha funcionat i què es pot millorar de cara a properes convocatòries. En aquesta fase hi participarà l’equip tècnic i una representació de l’equip polític i de la ciutadania.

Trobareu tota la informació en aquest enllaç: https://participa.ajhortons.cat

Darrera actualització: 21.07.2022 | 10:24