En marxa la primera fase de les obres del passeig Marimon Llança i la plaça Mossèn Comerma

Dilluns, 20 de desembre de 2021 a les 00:00

L’objectiu d’aquesta primera etapa és millorar les condicions físiques i d’accessibilitat de la vorera que existia en el tram afectat

L’Ajuntament de Sant Llorenç d’Hortons té en marxa en aquests moments la primera fase de les obres d’urbanització del passeig Marimon Llança i la plaça Mossèn Comerma de la vila -el que es coneix com a Unió de les places-. El Ple Municipal celebrat el 13 d’octubre de 2021 va adjudicar l’obra a l’empresa Catalana d’Obres del Penedès (CDOPSA), per un import de 374.289,86 euros, IVA inclòs, i l’execució es va iniciar fa tot just un mes, el dilluns 15 de novembre, amb una durada prevista de sis mesos.

Per tal de minimitzar les afeccions derivades d’aquests treballs, s’executaran en dues fases. La primera, en el tram inferior del passeig i, la segona, amb la resta de la plaça. Aquesta darrera etapa serà més dinàmica perquè anirà afectant trams diferenciats de tot l’espai d’actuació, sempre amb l’objectiu de permetre al màxim possible la mobilitat veïnal.

La primera fase, en la que ens trobem actualment, té com a objectiu millorar les condicions físiques i d’accessibilitat de la vorera que existia en el tram afectat, així com incrementar i reparar recollides d’aigües pluvials, i també la demolició del mur d’obra del passeig que era una barrera visual. Tota la franja del passeig que queda al costat del mur nou serà una zona verda que recollirà uns grans escocells pels plataners existents i unes grans jardineres.

En aquests moments, la vorera i desguassos ja estan executats i s’està realitzant el nou mur. La corporació té previst que abans d’acabar l’any es pugui donar per finalitzada (total o parcialment) aquesta primera fase, i així poder començar amb la segona.

El regidor d’Obres i Serveis, Jordi Planas, ha explicat que “les feines que s’estan realitzant afavoriran l’accessibilitat i la connexió entre tots dos espais” i que “potenciaran les activitats cíviques i la coexistència dels diferents usuaris de l’espai públic, millorant també la qualitat ambiental i la relació amb l’entorn immeditat i el paisatge”. A més, Planas ha destacat que “s’unificaran els diferents espais actualment fragmentats i es connectarà el passeig i la plaça a nivell físic, funcional i visual, millorant d’aquesta manera la comoditat dels vianants”.

Darrera actualització: 20.12.2021 | 08:31