Es presenta el nou vehicle de l’AMPERT, que l’Ajuntament ha ajudat a finançar

Dissabte, 28 de maig de 2022 a les 00:00

La furgoneta s’utilitzarà per a realitzar el transport i acompanyament dels pacients oncològics dels 27 municipis de l’Alt Penedès que han de rebre tractament de radioteràpia a l'ICO

L’alcalde de Sant Llorenç d’Hortons, Jordi Ferrer, va assistir el passat 23 de maig a Vilafranca del Penedès a la presentació del nou vehicle d’AMPERT -associació contra el càncer i de suport al malalt oncològic-. Es tracta d’una furgoneta amb capacitat per a 16 persones i conductor/a que s’utilitzarà per a realitzar el transport i acompanyament dels pacients oncològics dels vint-i-set municipis de l’Alt Penedès que han de rebre tractament de radioteràpia a l’ICO (Institut Català d’Oncologia).

En la sessió plenària del Consell d’Alcaldes i Alcaldesses de l’Alt Penedès de 14 de juliol 2021, es va acordar per unanimitat que tots els ajuntaments farien una aportació extraordinària a l’associació (en funció del nombre d’habitants de cada municipi i a través de la signatura d’un conveni amb el Consell Comarcal) per contribuir a la compra de la furgoneta.

L’Ajuntament de Sant Llorenç d’Hortons ha fet una aportació de 728,40 euros, que es va fixar en base a l’aportació de 0,30 euros per habitant del municipi i d’acord amb les dades concretes que reflecteix el padró d’habitants d’aquest consistori aprovades per l’INE amb data 2.020, i que correspon a una població de 2.428 habitants.

El cost total del vehicle ha estat de 75.000 euros i el finançament s’ha assolit gràcies a les aportacions següents:

  • 40% Ajuntament de Vilafranca del Penedès.
  • 33% CaixaBank, Fundació “La Caixa” i CaixaBank Payments & Consumer.
  • 27% Consell Comarcal de l’Alt Penedès i ajuntaments de l’Alt Penedès.

L’objectiu d’aquest canvi és poder oferir a les persones usuàries un servei diari de qualitat amb un vehicle còmode, accessible, segur i menys contaminant.

Darrera actualització: 27.05.2022 | 11:12