Estat de situació actual vers a la contaminació de la xarxa d’aigua municipal en la zona de la torre de l’aigua

Diumenge, 7 de maig de 2023 a les 00:00

En les darreres 48 hores s’han mantingut diverses reunions amb els tècnics de GIACSA (empresa que gestiona la xarxa d’aigua municipal) i una comunicació fluida vers a la situació.

Per causes que encara no sabem, en un habitatge es va produir la introducció d’una aigua en mal estat al circuit municipal d’aigües. Això va produir que en algunes zones pròximes a la Torra de l’aigua, es detectessin certes alteracions del color i olor de l’aigua. Es va procedir a aïllar la zona afectada i al seu purgat per tal que no afectés altres zones.

Es va recomanar, en la zona afectada, no consumir l’aigua si feia olor; en cas de dutxar-se no passa res, sempre que no es begui de l’aigua. També es va recomanar que en cas que fes olor o tingués cert color sospitós, es buidés el circuit intern d’aigua de la casa per introduir aigua nova. La situació actual és que encara queda alguna zona afectada, concretament la zona de Cal Sant Just Vell. La forma en què s’està actuant, segons marca el protocol, és introduint aigua nova clorada al sistema i traient aigua en punts determinats on es detecta certa olor. Es demana que no es tanquin les aixetes que els tècnics estan obrint per tal d’acabar de netejar la xarxa.

Els nivells de clor actuals són entre 0,5 i 0,7, quan el límit és de 1ppm; per tant, dins dels paràmetres normals. La introducció del clor és per neutralitzar els possibles elements que han entrat a la xarxa.

Des que es va alertar la situació no hi ha hagut cap persona que hagi patit cap problema, sabent que alguns han consumit de l’aigua de xarxa.

Demà es procedirà a fer una analítica per corroborar que tot és correcte. Al mateix temps, al matí hi ha convocada una reunió amb tècnics i responsables de GIACSA per analitzar el que ha succeït i les mesures a emprendre.

Quan es disposi de l’informe tècnic, es comunicarà a la ciutadania què ha succeït exactament.

Recordar que qualsevol anomalia podeu trucar al telèfon d’emergències de GIACSA: 900 818 482.

Darrera actualització: 09.05.2023 | 12:44