Estat de situació actual vers la incidència a la xarxa d’aigua potable

Dilluns, 8 de maig de 2023 a les 13:00

Tot i que la incidència està localitzada, si algun veí o veïna detecta alguna anomalia en el servei d’aigua pot avisar a GIACSA trucant al telèfon d’averies: 900 818 482. 

El divendres 5 de maig es va detectar una incidència a la xarxa d’aigua potable del nucli de població. Tot seguit, el tècnic de l’empresa gestora de l’aigua, GIACSA, es va desplaçar a la zona i, fins que no es va detectar l’abast de la incidència, es va aconsellar a la ciutadania, per precaució, que no utilitzessin l’aigua de boca en cap cas.

Mitja hora més tard, ja s’havia detectat l’origen de la incidència: el dipòsit d’aigua d’un particular estava connectat a la xarxa d’abastament, fet que no està permès en cap cas, i un mal funcionament en el bombament d’aquest dipòsit va ser el causant de la problemàtica.

Es comprova que, en cap cas, l’origen de l’afectació és degut a les fonts d’abastament d’aigua del municipi. Immediatament, es va comunicar a la ciutadania, per xarxes socials, que la incidència només afectava a una zona del municipi i que se seguia treballant per resoldre-la el més aviat possible.

Un cop controlada la incidència es va procedir a avisar a la ciutadania; primer, per xarxes socials i, després, penjant cartells a la zona afectada, indicant que s’havia localitzat el problema i s’havien realitzat les actuacions per solucionar-lo. Es recomanava als veïns dels carrers Cal Sant Just Vell, Rabassaires, Penedès, Raval, Valls i Bons Aires que buidessin els circuits d’aigua interns obrint totes les aixetes del seu habitatge durant cinc minuts. També es demanava a qualsevol veí que detectés alguna anomalia en l’aigua que truqués al telèfon de la companyia d’aigües GIACSA.

Tots aquells veïns i veïnes que es van posar en contacte durant el cap de setmana amb la companyia de l’aigua van rebre la visita del tècnic, qui va fer les gestions oportunes per retornar el servei a la normalitat. En aquell moment es van realitzar analítiques de clor lliure a diferents punts afectats i el resultat de les mateixes (0.7ppm) estaven dins els paràmetres normals.

Demà dimarts 9 de maig es començaran a tenir els resultats de les analítiques més extenses amb els valors paramètrics corresponents. Des de l’Ajuntament, s’emetrà un nou comunicat exposant aquests valors.

Tot i que la incidència està localitzada, si algun veí o veïna detecta alguna anomalia en el servei d’aigua pot avisar a GIACSA trucant al telèfon d’averies: 900 818 482. 

Des del primer moment, l’Ajuntament i la companyia d’aigua GIACSA han treballat conjuntament per trobar l’origen, localitzar la incidència i informar a la ciutadania. L’Ajuntament admet que potser s’hagués pogut enviar un comunicat a tots els habitatges i, per això, es fa ara aquest avís i es compromet a fer-ho de cara al futur. 

Finalment, us comuniquem que en cas de consum excessiu d’aigua provocat pel fet d’haver hagut de purgar el circuit intern de l’habitatge situat dins de la zona afectada, ho podeu comunicar a GIACSA qui estudiarà, cas per cas, i proposarà una solució econòmica individualitzada per a cada usuari.
 

Darrera actualització: 09.05.2023 | 12:43