L’Ajuntament aprova per unanimitat el pressupost municipal per al 2022 per un import de 3.146.168 euros

Dimarts, 28 de desembre de 2021 a les 00:00

Durant el 2022 se celebraran els primers pressupostos participatius i s’asfaltarà el camí en direcció a El Grandet

En la sessió plenària extraordinària celebrada el passat dimarts 21 de desembre es va aprovar per unanimitat -després que l’equip de govern arribés a un acord amb Entesa-ERC-AM, i Avancem Junts (AJ-PC) també votés a favor- el pressupost municipal per a l’exercici 2022 amb un import de 3.146.168 euros.

En aquests nous comptes, l’Ajuntament torna a les partides de cultura de l’any 2019, de l’època pre-pandèmia, amb l’objectiu de recuperar la normalitat en la celebració de les activitats culturals. A més, per primera vegada, hi haurà una partida específica per a la participació ciutadana, dotada amb 18.000 euros, que es destinarà als primers Pressupostos Participatius del municipi i que permetrà als veïns i veïnes decidir a què volen destinar aquests recursos.

Pel que fa a les despeses concretes, una de les partides que augmenta sensiblement és la destinada al servei de recollida de la brossa (gairebé un 9% respecte l'any anterior), a conseqüència de l'increment del cost del tractament de residus i del baix reciclatge dels mateixos. En un altre ordre de coses, el pressupost municipal preveu també la incorporació d'un tercer guàrdia municipal.

En relació al capítol d’inversions, en l’apartat de via pública, destaca una partida de 86.000 euros per a l’asfaltat del camí que va a El Grandet -que es finançarà amb una subvenció de la Diputació de Barcelona-, i així facilitar el desplaçament des del nucli de la població a Sant Llorenç d’Hortons.

El regidor de Promoció Econòmica, Xavier Planas, ha valorat com a “molt positiu” el fet que els comptes previstos per a l’any vinent s’hagin aprovat per unanimitat i s’ha mostrat especialment satisfet pels que seran els primers pressupostos participatius de la vila, un procés que s’engegarà durant el primer trimestre i que “fomenta la governança compartida i una administració oberta i moderna”.

Darrera actualització: 27.12.2021 | 21:38