L’Ajuntament envia una carta als veïns i veïnes de Sant Llorenç d’Hortons per aclarir els dubtes sobre les factures d’aigua

Divendres, 18 de març de 2022 a les 00:00

A partir del mes de juny es recuperarà la normalitat de facturar cada tres mesos, com s’havia fet sempre

L’Ajuntament de Sant Llorenç d’Hortons va enviar aquest dijous una carta als veïns i veïnes del municipi -excepte als d’El Grandet i la Beguda Baixa- amb l’objectiu d’explicar i aclarir dubtes en relació a les factures d’aigua del 2021 i 2022. En primer lloc, la missiva recorda que el pas a la gestió directa del servei d’aigua de la vila va ser complex per motius aliens a Gestió Integral d’Aigües de Catalunya (GIACSA), ja que van existir moltes dificultats a l’hora d’obtenir les dades necessàries per efectuar el traspàs de forma adequada dins els sistemes informàtics.

Com a conseqüència d’aquest procés, durant sis mesos no es va poder facturar ni tampoc realitzar les lectures dels comptadors. Finalment, el 15 de gener es va realitzar la primera lectura i, amb les dades obtingudes, es va fer una estimació del consum des de principis d’agost fins a principis de novembre del 2021. El resultat va ser una factura datada el 8 de febrer que tots els veïns i veïnes van rebre.

Un cop feta aquesta primera facturació, el 14 de febrer es va iniciar una nova lectura dels comptadors que, ja amb lectura real, ha derivat en la factura del 8 de març, que comprèn el període de novembre a febrer. En aquesta segona factura s’hi poden veure reflectits els consums totals des de l’última lectura que va fer l’anterior empresa concessionària, però amb el descompte dels consums estimats de la primera facturació datada el 8 de febrer. Aquesta segona factura que normalitzarà les lectures i les tarifes es girarà el proper 5 d’abril.

El proper mes de juny es recuperarà la normalitat de facturar cada tres mesos, com sempre s’havia fet. A més, cal destacar que les tarifes que s’estan aplicant en aquestes factures no s’han modificat, són les mateixes des del 2014.

Si els veïns i veïnes tenen qualsevol dubte poden enviar un correu electrònic a aigueshortons@giacsa.com, o bé dirigir-se presencialment els dijous de 10 a 12:30 a les oficines que GIACSA té a l’Ajuntament.

Darrera actualització: 16.03.2022 | 16:53