L’Ajuntament es compromet amb les polítiques d’igualtat i els drets de les dones

Dimarts, 8 de març de 2022 a les 00:00

El consistori aprova una moció per a la commemoració del Dia Internacional de les Dones

L’Ajuntament de Sant Llorenç d’Hortons va aprovar el passat 1 de març en un ple extraordinari una moció presentada conjuntament per Poble 2.0, Entesa ERC-AM i AJ-CP per a la commemoració del 8-M, Dia Internacional de les Dones. Es tracta d’una data   d’homenatge als moviments a favor dels drets de les dones i de reivindicació per continuar fent evidents les desigualtats de gènere.

El text de la moció aprovada recull diversos compromisos que assumeix la corporació. En primer lloc, es compromet a posar totes les eines de què disposa el consistori al servei de la defensa dels drets de les dones i lluitar activament contra qualsevol expressió de desigualtat, discriminació i violència, en col·laboració amb les entitats de dones i feministes del municipi. En segon lloc, a aplicar la perspectiva de gènere en totes les actuacions de l’Ajuntament.

També es compromet a continuar treballant per l'eradicació de la discriminació i l’assetjament sexual en qualsevol espai, fent especial incidència en l’àmbit laboral i els espais d’oci amb la creació de Plans d’Igualtat i Protocols de prevenció i abordatge de l’assetjament. En quart lloc, a col·laborar amb les empreses del municipi en l’elaboració de plans d’igualtat que facin possible la reducció de la bretxa salarial i l’eliminació del terra enganxós, la paritat de dones i homes als càrrecs de decisió, la formació del personal en matèria d’igualtat i l’adopció de mesures que permetin la conciliació de la vida personal, familiar i laboral.

També a impulsar accions per reduir la pobresa femenina. En aquest sentit, s’implementaran polítiques que ajudin a reduir els casos de pobresa energètica que, de manera molt majoritària, afecten dones grans que viuen soles. En sisè lloc, a promoure Pactes del Temps en l’àmbit municipal per avançar en el dret a tenir temps, i per aconseguir que l’any 2025 els horaris de Catalunya s’hagin equiparat als dels països europeus i siguin més racionals i saludables.

Alhora, també es valorarà la possibilitat d’aplicar un permís menstrual per a les treballadores de l’ajuntament; i s’impulsarà la declaració de Sant Llorenç d’Hortons com a municipi feminista i l’adhesió al Decàleg per a la construcció de ciutats feministes. En penúltim lloc, la corporació es compromet a donar suport a les mobilitzacions organitzades per les feministes de diferents països del món i convocades a Catalunya pel conjunt del Moviment Feminista. I, finalment, comunicarà aquests acords a les associacions de dones i col·lectius feministes del municipi, als grups polítics al Parlament de Catalunya, a la Conselleria d’Igualtat i Feminismes i a les entitats municipalistes.

Darrera actualització: 23.11.2022 | 14:58