L'Ajuntament informa de les mesures de prevenció en cas de fortes ventades

Dimarts, 7 de desembre de 2021 a les 00:00

L'alcalde ha dictat un BAN per l'activació en fase d’alerta del pla VENTCAT 

Protecció Civil de la Generalitat ha activat l'Alerta del pla VENTCAT per la previsió de fort vent a partir de la matinada, i per aquest motiu l'Ajuntament comunica als ciutadans i ciutadanes els consells preventius que cal tenir en compte: 

A casa

- Tanca i assegura portes, finestres i tendals. Abaixa completament les persianes i, si són de cordó, subjecta-les bé.

- Eviteu deixar testos o altres objectes no estàtics a les façanes i terrasses i recolliu la roba dels estenedors per evitar que el vent els pugui fer caure al carrer i provocar un accident.

A l'exterior

- Vigileu amb el mobiliari urbà, l’enllumenat dels carrers, les motos i els cotxes aparcats, les grues, els contenidors de brossa, l’arbrat i tot allò que el vent pugui fer caure.

- No pugeu a llocs alts i exposats al vent, com ara les bastides o altres construccions.

- Eviteu els parcs, els jardins i les zones boscoses. Si sou a una zona arbrada, vigileu amb els arbres que puguin caure i eviteu totes les activitats amb foc. Tingueu en compte també la proximitat dels arbres als edificis: el vent els podria fer caure a sobre.

- Quan hi hagi temporal amb grans onades, no accediu als punts del litoral afectats pel fort onatge o als llocs on les onades trenquin amb força, allunyeu-vos d'espigons, esculleres i passejos marítims.

Si heu de conduir

- Consulteu les prediccions del temps i l’estat de les carreteres. Si es preveuen vents forts, eviteu desplaçar-vos per carretera. Si és imprescindible desplaçar-vos, tingueu molta precaució perquè us podeu trobar obstacles a la via.

- Cal alentir la marxa per poder mantenir la trajectòria del vehicle corregint les desviacions, és important subjectar el volant amb fermesa.

- Sigueu prudents en els avançaments i mantingueu les distàncies laterals adequades amb els altres vehicles.

- Si conduïu vehicles de grans dimensions o amb remolc, extremeu les precaucions perquè teniu més risc de sortir-vos de la via o bolcar.

Si feu una activitat de lleure

- Aneu amb compte en practicar esports a l’aire lliure.

- A la muntanya, extremeu les precaucions i no us apropeu ni passegeu pels penya-segats.

- Tingueu en compte que el vent pot arrossegar objectes voluminosos (per exemple, pedres per un pendent pronunciat) i afavorir l’acumulació de neu, amb l'augment consegüent del perill d’allaus.

Darrera actualització: 07.12.2021 | 18:52