L’Ajuntament presenta el llibre ‘Un espai propi. Les treballadores de l’agulla de cal Portaller i de cal Corn’

Dijous, 2 de desembre de 2021 a les 00:00

La presentació anirà a càrrec de Mercè López García, conservadora del Museu Tèxtil de Terrassa, Carme Huerta Martín, historiadora de l’art, i Rosa Maria Bosch, directora del llibre

La Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Sant Llorenç d’Hortons presentarà el proper dissabte 11 de desembre el llibre ‘Un espai propi. Les treballadores de l’agulla de cal Portaller i de cal Corn’, en un acte que tindrà lloc a les 18:30 hores, a La Sala (carrer Major, 49, Sant Llorenç d’Hortons).

El llibre representa un pas més en el camí iniciat l’any 2019 per impulsar la visibilitat de les dones del municipi. Concretament, l’obra recupera la memòria històrica sobre la feina oblidada de les treballadores de l’agulla, i difon un cas d’estudi, datat entre 1915 i 1975, on es posen de manifest els noms d’un col·lectiu de dones, la qualitat del seu treball i un seguit de valors socials.

Alhora, els vestits conservats que es mostren en les pàgines documenten una tasca, que tot i ser considerada menor i anònima, sobresurt per la professionalitat, l’experiència i la dedició. En aquesta línia, gràcies a la col·laboració del Centre de Documentació i Museu Tèxtil de Terrassa, s’han analitzat onze vestits, la qual cosa aprofundeix amb més detall sobre la manera de treballar les peces de roba, especialment en relació amb la tria dels teixits, el patronatge, la confecció, la decoració i el gust per la moda del moment.

La presentació anirà a càrrec de Mercè López García, conservadora del Museu Tèxtil de Terrassa; Carme Huerta Martín, historiadora de l’art; i Rosa Maria Bosch, directora del llibre.

Darrera actualització: 02.12.2021 | 14:11