L’ajuntament recorda als propietaris de gossos que han de vetllar perquè no facin soroll de nit

Dijous, 23 de maig de 2019 a les 00:00

Les persones que tinguin un gos a casa seva han de vetllar perquè de nit no faci soroll. Aquest és el missatge que l’Ajuntament de Sant Llorenç d’Hortons farà arribar, a través d’una bustiada, a les llars del municipi, amb l’objectiu de preservar el descans veïnal, ara que comença el bon temps.

A l’estiu, quan tothom té finestres i balcons oberts, les molèsties d’animals que lladren durant la nit són més perceptibles. Protegir el gos a casa durant la nit, sigui dins del domicili o en algun altre espai cobert (un garatge, per exemple),  contribueix a evitar molèsties en cas de lladrucs.

L’ordenança municipal número 33 sobre la tinença d’animals ja assenyala que s’han d’adoptar les mesures necessàries perquè la tranquil·litat del veïnat no sigui alterada pel comportament dels animals, i especialment de nit (de 22:00  a 8:00 hores). En cas que l’animal tingui un caràcter irritable i lladri de forma insistent, es demana no deixar sols els gossos en patis, terrasses i balcons, fins i tot en horari diürn. No complir amb les obligacions d’aquesta ordenança i que tinguin transcendència greu poden ser sancionades amb multes que van des dels 401 fins als 1.000 euros.

D’altra banda, el consistori hortonenc també vol informar a la ciutadania que el Centre d’Acollida d’Animals Domèstics procedirà a recollir gats de les colònies controlades per esterilitzar-los. Per tant, en cas que tingueu gats, no els deixeu sortir durant uns dies.

Trobareu més informació en el PDF.

Darrera actualització: 23.05.2019 | 11:21