L’Ajuntament s’adhereix a la ‘Declaració de Sabadell. Per un acord polític i social per a la millora de la qualitat de l’aire’

Dijous, 2 de desembre de 2021 a les 00:00

El consistori assumeix el compromís pel canvi climàtic i treballarà per reduir les emissions a la vila

La sessió plenària celebrada el passat 26 de novembre va aprovar per unanimitat l’adhesió del consistori a la ‘Declaració de Sabadell, per un acord polític i social per a la millora de la qualitat de l’aire’. ‘La contaminació no entén de fronteres, ni de termes municipals’ i, per aquest motiu, molts pobles de Catalunya s’han adherit a aquest acord en favor de la qualitat de l’aire.

La moció constata que la contaminació atmosfèrica té efectes perjudicials directes i greus sobre la salut de les persones, i també deixa clar que el canvi climàtic és una problemàtica greu vinculada a l’emissió de gasos com a conseqüència del trànsit rodat i altres activitats. D’aquesta manera, l’aprovació del text compromet el municipi a realitzar accions i estratègies de resposta per tal de millorar la qualitat de l’aire i reduir les emissions a la vila.

El regidor de Medi Ambient, Jordi Planas, explica que “tant la ciutadania com la corporació assumim la responsabilitat i el repte de millorar la qualitat de l’aire”, ja que “la contaminació ambiental no té fronteres i demana una resposta conjunta, i això també inclou els municipis”.

Cal recordar que la mala qualitat de l’aire és una de les principals causes de mort a tot el món, i la primera a nivell europeu.

Darrera actualització: 02.12.2021 | 14:22