Llum verda al pressupost municipal per al 2023, aprovat per unanimitat

Dimecres, 28 de desembre de 2022 a les 07:00

L’Ajuntament congela els impostos i taxes per al curs vinent. Com principals inversions hi ha la segona edició dels Pressupostos Participatius, l’asfaltat de l’entrada del Camp Municipal de Futbol i el canvi de lluminàries de l’equipament, i la realització d’un estudi de mobilitat.

El Ple de l’Ajuntament de Sant Llorenç d’Hortons, reunit en sessió extraordinària aquest dimarts 27 de desembre, va aprovar el pressupost municipal del consistori pel 2023. Els comptes per al curs vinent ascendeixen fins als 3.102.323,45€ i per segon any consecutiu han rebut llum verda amb la unanimitat de tots els grups municipals. 

Jordi Ferrer, alcalde de Sant Llorenç d’Hortons, destaca que “el pressupost pel 2023 està condicionat per la convocatòria d’eleccions municipals el pròxim mes de maig. Amb tot, cal posar en valor que hagin estat aprovats un cop més amb el suport de tots els grups municipals. Un fet que és excepcional en la majoria de municipis i que, per tant, posa de manifest l’enorme tasca que s’ha fet des d’aquest equip de govern per a generar un consens i uns pressupostos que interpel·lin a totes les sensibilitats”.

Una de les principals novetats que incorpora el pressupost municipal pel 2023 és la congelació dels principals impostos i taxes municipals amb l’objectiu de mitigar i minimitzar l’impacte que té en les llars del municipi l’augment generalitzat i global dels preus i dels serveis. En aquest sentit, Xavier Planas, regidor d’Hisenda, defensa que “l’Ajuntament té unes finances estables fruit de la tasca ingent i de primer nivell que s’ha fet al llarg dels darrers anys. I això no només ens permet reduir la pressió fiscal dels nostres veïns i veïnes, sinó fer un esforç per assumir aquests costos i seguir executant nous projectes i inversions que són necessàries pel municipi”.

Així, els comptes per a l’any vinent també preveuen l’execució de diferents inversions encaminades a seguir garantint el benestar dels veïns i veïnes i el creixement de la vila. Entre elles hi ha:

  • L’impuls d’una segona edició dels Pressupostos Participatius: després de la bona rebuda que va tenir el projecte aquest any 2022 en la seva estrena, el consistori aposta per endegar una nova convocatòria que permeti a la població decidir a quines actuacions de millora vol destinar una part del pressupost municipal.
  • L’arranjament de l’entrada del Camp de Futbol Municipal: l’Ajuntament preveu una partida per a asfaltar aquesta àrea, un tram de prop de 20 metres d’extensió, amb l’objectiu de millorar l’estacionament i la circulació dels vehicles que volen accedir a l’equipament.
  • La substitució de les lluminàries del Camp de Futbol Municipal: el consistori també té previst executar una segona actuació en aquest equipament municipal en matèria de sostenibilitat. I és que per tal de reduir la despesa energètica i millorar l’eficiència de l’enllumenat del camp de futbol es canviaran tots els focus que hi ha actualment per nova lluminària led que també permetrà reduir les emissions de CO2 a l’atmosfera.
  • La realització d’un pla de mobilitat: l’Ajuntament preveu endegar un estudi que avaluï l’estat actual dels carrers del municipi i la mobilitat dels vehicles i peatons per l’interior del poble i estableixi si és necessari el desplegament d’accions de millora. 
Darrera actualització: 28.12.2022 | 07:33