Mostra el teu talent i creativitat al Concurs de pintura ràpida Memorial Salvador Alibau!

Dimecres, 15 de març de 2023 a les 00:00

El certamen tindrà lloc el 22 d’abril en el marc del programa d’activitats del ViArt 2023.

L’edició de 2023 del ViArt arribarà sota el braç amb diferents propostes lúdiques i culturals; entre elles, una nova edició -la novena- del Concurs de pintura ràpida Memorial Salvador Alibau

Aquest certamen és un concurs artístic promogut per l’Ajuntament de Sant Llorenç d'Hortons, vinculat a la programació cultural del ViArt, i que tindrà lloc el pròxim 22 d’abril. Hi poden participar tots els professionals i aficionats a la pintura (locals i forans) i el concurs estarà dividit segons la categoria d’edat: adults i infantil.

Per a participar-hi cal inscriure’s prèviament enviant un correu electrònic a l’adreça st.llorensh@ajhortons.cat i aquí podeu consultar les bases i la convocatòria del concurs. 

Memorial Salvador Alibau:

Salvador Alibau és considerat el creador amb paper més important i original del nostre país. A partir de l'experimentació amb la fibra de cel·lulosa i el paper, Alibau va crear la seva pròpia tècnica de creació: aplicava capes de cel·lulosa dins l'aigua de manera que, encara que amb un procés controlat, comptava amb la complicitat dels capricis del balanceig de l'aigua. 

Aquesta exploració dels mitjans i materials no responia estrictament a una inquietud estètica o formal, sinó a una poètica de la matèria i les seves pròpies dinàmiques. Les dues temàtiques que interessaven a Alibau eren la naturalesa i les matemàtiques, fins al punt que va arribar a crear el concepte de matemàtica, que uneix la ciència i la intuïció. 

També cal destacar les seves escultures per a l'espai públic, a les quals va dedicar els darrers anys de la seva vida.
 

Darrera actualització: 15.03.2023 | 10:44