No llencis les tovalloletes higièniques pel vàter: ajuda’ns a prevenir avaries i embussos a la xarxa de clavegueram

Dimarts, 16 de maig de 2023 a les 00:00

L’Ajuntament fa una crida a la població a col·laborar en la correcta gestió d’aquests residus, l’acumulació dels quals col·lapsa i embussa el clavegueram generant greus avaries.

El consum de les tovalloletes humides i/o higièniques s'ha incrementat notablement durant els darrers anys arreu, sent cada cop articles més habituals en la higiene diària de moltes persones i famílies. 

El problema amb aquest producte apareix en el moment en què aquestes tovalloletes es llencen pel vàter, ja que són les principals responsables d'embussos i avaries a la xarxa de clavegueram que poden arribar a afectar a molts veïns i veïnes i que comporten un encariment del procés de sanejament de les aigües residuals. 

En aquest sentit, l’Ajuntament de Sant Llorenç d’Hortons fa una crida a tota la població a col·laborar en la correcta gestió d’aquests residus per tal de prevenir greus incidències en la xarxa de clavegueram i de subministrament d’aigua com el que ha patit el nostre municipi recentment.

Per tot plegat, es recorda als veïns i veïnes que les tovalloletes humides i/o higièniques de tota tipologia -incloses les biodegradables- és recomanable que sempre es dipositin al contenidor de rebuig; i que, en cap cas, es llencin pel vàter, encara que l’etiquetatge del producte en qüestió especifiqui que és biodegradable, ja que si la dissolució d’aquest residu és lenta el problema de l’embús seguirà latent. 
 

Darrera actualització: 16.05.2023 | 11:57