Publicades les propostes validades dels Pressupostos Participatius 2022

Dilluns, 27 de juny de 2022 a les 00:00

Els projectes que se sotmetran a votació de la ciutadania són 7

Aquest dilluns 27 de juny comença la fase de publicació de les propostes presentades als Pressupostos Participatius 2022, i que durarà fins el 3 de juliol. Durant la fase de validació dels projectes presentats -la número 3-, els serveis tècnics municipals van revisar les 15 propostes presentades, i van descartarar aquells projectes que no complien els criteris establerts en les bases dels pressupostos participatius. Finalment, les propostes que se sotmetran a votació de la ciutadania són 7.

Els projectes acceptats són els següents (publicats segons ordre d’entrada):

  1. Millora del Casal de la gent gran: realització de diverses actuacions de millora de l'equipament (reforma de l'espai de baix, porta corredissa, pintura de parets, instal·lació d'aire condicionat, nova il·luminació, etc.) i adquisició de material informàtic per crear una sala d'ordinadors. Cost aproximat: 10.000€.
  2. Panells lluminosos d’informació: instal·lar punts d'informació municipal repartits pel municipi, mitjançant pantalles led, per tal d'informar amb rapidesa al ciutadà i deixar de gastar paper, tinta i hores dels empleats municipals per fer i repartir les bustiades. Cost aproximat: 15.000€.
  3. Millora dels patis de l’escola Pau Casals: actuació per donar continuïtat al projecte "El pati que ens agradaria" iniciat a l'escola el curs 2016/2017. Amb aquesta actuació es vol donar resposta a les peticions fetes pels diferents sectors de la comunitat educativa, fent del pati de l'escola un espai més confortable, segur, dinàmic, natural i obert a tothom. Cost aproximat: 15.000€
  4. Millora del pati de l’escola bressol: actuació per transformar el pati de l'escola bressol en un jardí ple de propostes on els infants puguin experimentar, manipular, saltar i moure's en total llibertat i gaudir al màxim de l'entorn. Cost aproximat: 10.000€:
  5. Reordenació de la circulació al nucli urbà de Sant Llorenç d’Hortons: atès que s'ha reorganitzat el trànsit d'ençà que el carrer Major és de vianants, es proposa realitzar un estudi de reordenació de la circulació al nucli per tal de millorar-ne la mobilitat. Cost aproximat: 5.000€
  6. Arbrat al carrer Ernest Lluch: el carrer Ernest Lluch és una de les principals vies que connecta el poble, el Pàmpol i les Vinyes. A partir de la primavera, i fins a la tardor, a les hores de sol, aquesta connexió es fa molt difícil perquè no hi ha cap espai amb ombra. Així doncs la proposta passa per plantar-hi arbres. Cost aproximat: 10.000€.
  7. Aplicació mòbil municipal: disseny i programació d'una aplicació mòbil municipal que serviria com a mitjà de comunicació entre l'Ajuntament i els ciutadans. Cost aproximat: 15.000€.

Els Pressupostos Participatius 2022

La primera fase dels Pressupostos Participatius va començar el dilluns 14 de març, i es tracta d’una iniciativa que el consistori ha posat en marxa per primera vegada a la història del municipi i que permetrà a la ciutadania decidir com gastar una part del pressupost públic, que en aquest cas correspon a 15.000 euros, IVA inclòs.

Aquesta primera fase, la d’impuls i difusió, consistia en la creació d’un grup de treball format de manera mixta per representants de la ciutadania i dels partits amb representació a l’Ajuntament.  Des de dilluns 4 d’abril i fins l’1 de maig va estar en marxa la fase de presentació de les propostes, on la participació estava oberta a qualsevol persona, entitat o empresa ubicada al municipi que presentés durant el període de selecció un projecte que suposés un benefici col·lectiu per al poble.

Seguidament, es va obrir la fase de validació de les propostes, i actualment està en marxa la fase 4, la de publicació dels projectes presentats -del 27 de juny al 3 de juliol-. La votació dels projectes correspon a la fase 5, i podran fer-ho, presencial o telemàticament, tots els majors de 16 anys i que s’hagin empadronat a Sant Llorenç d’Hortons abans de l’1 de gener de 2022. Tindrà lloc del 4 al 17 de juliol. La ciutadania haurà de votar la seva proposta preferida, i se’n podran seleccionar un màxim de tres.

Posteriorment arribaran els resultats de la votació i l’execució de les propostes, a la fase 6. Els resultats es comunicaran a la ciutadania mitjançant la pàgina web de l’Ajuntament i les seves xarxes socials. En aquest moment, es crearà un grup de seguiment -format pel grup de treball que es constitueix a l’inici del procés més els proposants dels projectes definitivament escollits, si així ho volen- que haurà de donar compte, periòdicament, de l’execució del projecte escollit per la ciutadania fins a la seva finalització.

La darrera fase, la setena, és la de valoració del procés, on es realitzarà una avaluació del procés dels Pressupostos Participatius i de cadascuna de les seves fases amb l’objectiu d’establir què ha funcionat i què es pot millorar de cara a properes convocatòries. En aquesta fase hi participarà l’equip tècnic i una representació de l’equip polític i de la ciutadania.

Trobareu tota la informació en aquest enllaç: https://participa.ajhortons.cat

Darrera actualització: 23.06.2022 | 13:05