Reciclar bé és feina i responsabilitat de tots

Dimecres, 15 de novembre de 2023 a les 00:00

Els municipis de l’Alt Penedès, entre els quals es troba el nostre, van reciclar durant el 2022 només un 45% dels residus generats, un percentatge lluny dels objectius europeus fixats pel 2025.   

El director de l’ARC (Agència Catalana de Residus), Isaac Peraire, destacava en una recent entrevista l’estancament en el qual es troba el volum de materials reciclables recollits a les quatre comarques de la vegueria Penedès. 

En aquesta direcció, instava als ajuntaments a avançar cap a sistemes més eficients. Però aquesta tasca no és possible sense la col·laboració de tot el veïnatge. 

És en aquest sentit que volem instar als veïns i veïnes del nostre poble en la necessitat d’implicar-se activament en la correcta separació dels residus que es generen al territori, donant la màxima importància a la cura del medi ambient. 

El regidor de Medi Ambient, Joan Figueras, constata que “darrerament s’ha detectat un increment de l’ús indegut dels contenidors d’escombraries”. Per aquest motiu, demanem la màxima responsabilitat ciutadana per avançar correctament en aquesta direcció. Reciclar correctament ens beneficia a tots, des de l’ajuda a la preservació del medi ambient, l’estalvi de recursos naturals, la possibilitat de donar una nova vida als materials reciclats... També repercuteix directament en l’economia de les nostres llars i del nostre municipi. En aquest sentit, cal ser conscients que no reciclar correctament suposa un cost addicional per al municipi. L’incivisme es paga entre tots.  

Des de l’Ajuntament volem fer una crida als nostres veïns i veïnes per millorar i avançar en el bon camí,  tot intentant reduir els residus que generem, reutilitzar tot allò que puguem i reciclar sempre. I de manera correcta. 

L'espai web residuonvas.cat permet conèixer de manera visual on s'ha de llençar cada residu per a reciclar-lo correctament. Us emplacem a donar-hi un cop d’ull!

 

Darrera actualització: 15.11.2023 | 17:20