S'activa el pla VENTCAT

Dimarts, 3 de març de 2020 a les 00:00

Per avui dimarts, 3 de març i demà dimecres 4 de març

Es comunica que en base a les previsions meteorològiques emeses pel Servei Meteorològic de Catalunya i per les afectacions que es preveu que se'n poden derivar, s'ha activat el Pla especial d'emergències per risc de vent a Catalunya (VENTCAT) en fase d'ALERTA.
L'afectació de l'episodi serà generalitzada a tota Catalunya durant el dia d'avui i fins demà al matí.
Durant aquesta tarda i nit es donarà principalment a les comarques del Pirineu i Prepirineu, Ponent, Catalunya Central, Plana de Vic, Litoral i Prelitoral central i Litoral de Tarragona, amb una major incidència a les comarques de l’Anoia, el Pallars Sobirà i l’Alta Ribagorça. El vent bufarà de component nord i oest. Es podran superar ratxes de vent de 72 km/h.
Per demà dimecres, les comarques més afectades seran les del Pirineu i Prepirineu, Catalunya central, Litoral i Prelitoral de Tarragona, Baix Llobregat, Vallès Occidental i Terres de l’Ebre. El vent bufarà de component nord i oest. Es podran superar ratxes de vent de 90 km/h.
Les ratxes màximes que s'han donat fins ara són: Mont-roig del Camp 97 km/h, El Perelló 87 km/h, Pantà de Siurana 86 km/h i Mas de Barberans 80 km/h.
El 112 informa que ha rebut fins al moment 1064 trucades que han generat 810 expedients.
Els municipis d'Abrera, Barberà del Vallès, Sabadell, Santa Coloma de Cervelló, Tarragona, Viladecans i Pallejà tenen els seus plans en fase de Prealerta i el de Cervera el manté activat en fase d’Alerta.
Es recomana prudència en la mobilitat i a prop de zones arbrades com boscos, parcs i jardins.
S'emetrà un nou comunicat tan aviat com es produeixin novetats en el desenvolupament de la situació d'emergència.

Darrera actualització: 03.03.2020 | 21:23

Imatges

consells ventcat 2