Sant Llorenç d’Hortons acollirà un concert del festival de cançó d’autor Barnasants

Dimarts, 1 de de febrer de 2022 a les 00:00

Xavier Baró actuarà el dissabte 2 d’abril a les 22 hores a la Finca Parera del municipi

El festival Barnasants, dedicat a la cançó d’autor i que es va iniciar aquest mes de gener i finalitzarà el proper mes de maig, tornarà a aterrar a la comarca de l’Alt Penedès amb tres concerts a Vilafranca, Sant Llorenç d’Hortons i Gelida. La presentació d’aquests concerts es va fer aquest dilluns a Vilafranca  del Penedès amb la presència dels tres regidors de Cultura: Jaume Julibert, Ricard Rafecas i Montse Rovira. També hi va assistir el director del Barnasants, Pere Camps.

Al municipi tindrà lloc, el dissabte 2 d’abril a les 22 hores a la Finca Parera, el concert de Xavier Baró, que coincidirà amb la fira de vins i caves ecològics, biodinàmics i naturals ViArt. El regidor de Cultura de Sant Llorenç d’Hortons, Jaume Julibert, va recalcar durant la presentació que es tracta de la 5a edició en què la població participava al Barnasants: “És la fira insígnia del nostre poble i el Barnasants ens hi encaixa perfectament. És també hora de reivindicar la cançó d’autor en català en un moment delicat per a la nostra llengua”, va afirmar.

Per la seva banda, Camps va recordar que fa dos anys, al 2020, amb l’esclat de la pandèmia, justament se celebrava la 25a edició del festival i es van haver de reprogramar els concerts per a la tardor però una nova onada va fer que només es poguessin celebrar una tercera part dels concerts programats. Al 2021, amb un aforament reduït, es van poder realitzar la pràctica totalitat dels concerts. Alhora, el director del festival va definir el Barnasants com una “proposta cultural, no de negoci” i va explicar que la 25a edició havia de ser la del salt definitiu per estendre el festival a tot el territori del domini lingüístic català, és a dir, Catalunya, País Valencià, les Illes i l’Alguer, que compartim la mateixa llengua i la mateixa cultura. La cultura s’ha d’obrir camí i qualsevol iniciativa cultural s’ha de poder fer en català”.

Per a la 27a edició, aquest 2022, Pere Camps va afirmar que es comptava amb la complicitat de totes les parts i va posar en valor la participació de les diferents seus en xarxa com ara Vilafranca, Sant Llorenç d’Hortons o Gelida. “Participen en un projecte descentralitzat, on no hi ha seus ni concerts més importants que els altres. Allò important és que el sector de la cultura s’obri pas i que la gent que s’hi dedica pugui treballar”.

Compra les entrades pel concert de Xavier Baró a Sant Llorenç d'Hortons fent clic aquí.

Darrera actualització: 14.02.2022 | 09:50