Sant Llorenç d’Hortons comptarà amb connexions mòbils més ràpides i millor cobertura amb els desplegaments 4G i 5G

Dilluns, 30 de maig de 2022 a les 00:00

La nova tecnologia permetrà als veïns i veïnes gaudir de serveis de dades mòbils d'alta velocitat, millorarà la cobertura a l'interior d'edificis i ampliarà l'extensió geogràfica

Les operadores de telefonia mòbil Telefónica, Vodafone i Orange han anunciat que durant les properes setmanes realitzaran a Sant Llorenç d’Hortons el procés d'implantació dels serveis de telefonia mòbil de nova generació -4G i 5G-, sobre les bandes de 800 i 700 MHz, respectivament, el que permetrà als veïns i veïnes del municipi gaudir de connexions mòbils d'alta velocitat amb una millor cobertura a l'interior dels edificis i major extensió geogràfica.

Principals avantatges: més i millor cobertura

Amb la nova xarxa mòbil s'ha obert la porta a innovadors serveis i aplicacions, a més de proporcionar significatives millores tant en la velocitat de descàrrega, com d'enviament de dades (fotos, música o continguts audiovisuals d'alta definició) o permetre treure el màxim partit a aplicacions en línia, com els videojocs.

La xarxa de telefonia mòbil de nova generació introdueix dues millores fonamentals. La primera és la solvència dels diversos problemes relacionats amb orografies complicades presents en la geografia espanyola on tradicionalment fallava la cobertura. La segona, és la gran penetració en zones interiors dels edificis.

La nova generació també facilita la introducció de nous serveis en l'àrea empresarial i de les administracions públiques, com a aplicacions empresarials en mobilitat amb alt contingut multimèdia o l'ús de la vídeotrucada, entre d’altres.

A més, la major cobertura que aconsegueix el desplegament en les bandes de 700 i 800 MHz millorarà el servei a l'interior d'edificis i serà la banda que permeti estendre geogràficament el servei de manera eficient.

Compatibilitat de la xarxa mòbil de nova generació i la TDT

Llega700 és l'entitat gestora encarregada d'oferir els serveis que garantiran la compatibilitat entre la posada en marxa de l'emissió mòbil 4G i 5G en les bandes de 800 i 700 MHz, respectivament, i la recepció del servei de TDT.

Per a garantir aquesta compatibilitat, Llega700 presta als ciutadans una sèrie de serveis gratuïts que inclou un procediment correctiu després de l'encesa de les estacions, pel qual llega700 s'encarregarà d'atendre els usuaris afectats gestionant i resolent possibles afectacions sense cap cost.

Per a gestionar aquests serveis, s'ha posat a la disposició dels ciutadans un telèfon d'atenció gratuït (900 833 999) i una pàgina web www.llega700.es.

Darrera actualització: 27.05.2022 | 08:44