Sant Llorenç d’Hortons dona suport al sector agrari i el món rural

Dissabte, 12 de de març de 2022 a les 00:00

L’Ajuntament aprova una moció presentada conjuntament per tots els grups municipals en defensa de l’àmbit agrari i rural

L’Ajuntament de Sant Llorenç d’Hortons va aprovar el passat 1 de març en un ple extraordinari una moció presentada conjuntament pels grups municipals Poble 2.0, Entesa-ERC-AM i AJ-CP en defensa del sector agrari i el món rural. Així, el consistori dona suport al manifest del moviment ’20M-Rural, Junts pel Camp’, tal i com proposaven les organitzacions professionals agràries Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya (JARC) i la Coordinadora de Organizaciones de Agricultores y Ganaderos (COAG).

El manifest exigeix una “necessària convivència i respecte del món urbà i rural, on les polítiques s’adaptin a les necessitats de tots els ciutadans, i on no es confongui medi ambient i conservació amb abandonament  i prohibicions; repte demogràfic amb despoblament; animals auxiliars i de producció amb mascotes; i tradicions amb modes efímeres.

A més, el text estableix diverses reivindicacions com ara serveis socials, plans formatius i d’ocupació adequats per als pobles catalans; que s’estableixin energies renovables buscant el menor impacte en el territori i compensant pels perjudicis; reclama un pla de xoc davant l’increment de costos de producció agraris; així com que s’apliqui la Llei de la Cadena Alimentària per garantir que els preus cobreixin els costos de producció, i també ajuts agraris que compensin les inversions mediambientals, de benestar animal i seguretat alimentària, entre d’altres.

Amb la moció aprovada, l’Ajuntament es compromet a cridar la ciutadania a mobilitzar-se per defensar el sector agrari i el món rural, sumant-se al moviment “20M-Rural, Junts pel Camp”, i insta al govern espanyol a modificar les seves polítiques per preservar el món rural en risc de desaparèixer.

A més, el consistori col·laborarà, participarà i promourà l’adhesió a la mobilització que tindrà lloc el diumenge 20 de març de 2022 a Madrid (organitzada pel moviment “20M-Rural, Junts pel Camp”), i donarà suport a altres accions que s’organitzin per defensar que al món rural es pugui viure dignament, que se´l respecti i que sigui comprès des del món urbà.

Finalment, comunicarà el següent acord al moviment “20M-Rural Junts pel Camp”, i a l’organització professional agrària Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya (JARC).

Darrera actualització: 09.03.2022 | 09:07