Sant Llorenç d’Hortons passa a estar adscrit a l’Oficina de Treball de Vilafranca del Penedès

Diumenge, 27 de de febrer de 2022 a les 00:00

Fins ara el municipi formava part de l’Oficina de Treball de Martorell

A partir de l’1 de març, Sant Llorenç d’Hortons deixarà d’estar adscrit a l’Oficina de Treball de Martorell i passarà a estar adscrit a la de Vilafranca del Penedès -el mateix que passarà amb Gelida-. Aquesta és una decisió que no ha estat presa per l’Ajuntament, sinó directament des del Servei Territorial d’Ocupació de Barcelona, considerant que “s’havien detectat algunes situacions susceptibles de millora, com ara la dificultat de participació dels ciutadans d’alguns municipis en actuacions pròpies d’organismes de la comarca de l’Alt Penedès”, de la qual en forma part Sant Llorenç d’Hortons.

Entre els problemes amb els que s’han trobat els usuaris es troben, per exemple, dificultats a l’hora de la gestió de les polítiques actives que es duen a terme per part d’entitats del territori de l’Alt Penedès,  ja que s’havien donat casos de persones a les que s’havia citat per una oferta de feina per part de l’oficina de treball de Vilafranca -en tractar-se d’una actuació realitzada per part d’alguna entitat de l’Alt Penedès- i la ciutadania desconeixia on s’havia de dirigir, ja que teòricament la seva oficina d’adscripció pertanyia al Baix Llobregat, el que ha donat lloc a diverses incidències en els darrers anys.

Per tant, l’objectiu d’aquest canvi d’adscripció és que des de l’oficina de treball de Vilafranca es pugui vetllar pels interessos de tota la ciutadania de l’Alt Penedès, de manera que tothom pugui accedir d’una forma  clara  als serveis oferts. Així, s’ha comunicat al consistori que les actuacions per part de les entitats del territori comarcal amb Sant Llorenç d’Hortons adscrit a l’OTG de Vilafranca permetran un treball en xarxa més potent, més àgil i de major qualitat que el que s’estava oferint fins ara.

D’altra banda, cal recordar que el SOC ha millorat l’accessibilitat ciutadana a la seva cartera de serveis, de manera que gairebé la totalitat de serveis poden ser prestats telemàticament i principalment a través de la seva plataforma telefònica (900 800 046), evitant així els desplaçaments innecessaris. D’aquesta manera, el SOC assegura que la nova adscripció no només mantindrà la qualitat dels serveis que es prestaven fins ara, sinó que oferirà noves oportunitats als veïns i veïnes de Sant Llorenç d’Hortons.

Darrera actualització: 25.02.2022 | 11:08