Sant Llorenç d’Hortons s’adhereix a la ‘Declaració de Montcada i Reixac per uns espais naturals propers als entorns urbans, sostenibles, saludables i resilients’

Dijous, 4 d'agost de 2022 a les 00:00

El text va ser aprovat dins la 22a Assemblea de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat, celebrada enguany a Montcada i Reixac el 15 de juny

Sant Llorenç d’Hortons s’ha adherit a la ‘Declaració de Montcada i Reixac per uns espais naturals propers als entorns urbans, sostenibles, saludables i resilients’, que es va aprovar dins la 22a Assemblea de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat, celebrada enguany a Montcada i Reixac el 15 de juny.

La Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat és la plataforma d’intercanvi i cooperació del món local en l’àmbit del medi ambient, per avançar cap a un desenvolupament sostenible. Des del 2014, any rere any totes les Assembles generals han aprovat una Declaració per tal de manifestar el seu compromís vigent amb la sostenibilitat, la lluita pel canvi climàtic, un urbanisme sostenible, l’ocupació al servei del medi ambient i la biodiversitat, el vehicle elèctric, l’economia verda, l’educació ambiental, l’aprofitament alimentari o l’Agenda 2030.

El text de la declaració aprovada destaca que “els espais naturals propers als entorns urbans tenen un reconeixement escàs i passen sovint desapercebuts a la ciutadania i les administracions. Són paisatges d’un valor natural i cultural elevat que conformen un mosaic ecològic equilibrador. Quan més del 50% de la població mundial i el 75% de l’europea viu en àrees urbanes artificialitzades, ens qüestionem si cal superar la dicotomia natural/urbà i valorar millor aquests espais”.

A més, assenyala que “els espais naturals propers a les ciutats i els pobles son elements clau de la infraestructura verda local, que exerceixen funcions molt diverses: ecològica, de resiliència, productiva, social i de salut”, i també que “proporcionen serveis ecosistèmics de gran importància per a les persones”.

Pots consultar el text complet de la declaració en el document adjunt a aquesta notícia.

Darrera actualització: 03.08.2022 | 19:04