Sant Llorenç d’Hortons s’adhereix a la Setmana Sense Soroll 2022

Dimecres, 23 de març de 2022 a les 00:00

La campanya, que porta per lema ‘Abaixem el volum’, vol contribuir a millorar la qualitat acústica de Catalunya

L’Ajuntament de Sant Llorenç d’Hortons s’ha adherit a la Setmana Sense Soroll 2022, que porta per lema ‘Abaixem el volum’ i que se celebrarà del 25 d’abril a l’1 de maig. La campanya, impulsada pel Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, promou mesures i iniciatives en el marc de la prevenció de la contaminació acústica -com ara la difusió, sensibilització i l’educació ambiental-, amb l’objectiu de donar visibilitat a les eines de gestió i control; així com impulsar la col·laboració entre administracions amb diferents responsabilitats i/o competències en la matèria.

En concret, el consistori s’ha compromès a donar suport a la iniciativa, i també a difondre-la a través de tots els mitjans disponibles al municipi seguint la línia gràfica i els materials oficials.

La problemàtica de la contaminació acústica

La contaminació acústica és un dels principals problemes de salut ambiental a Europa. És causada pel soroll procedent de diverses fonts i està àmpliament present, no només als entorns urbans més concorreguts, sinó cada cop més en entorns naturals.

Els efectes negatius sobre les persones exposades a la contaminació acústica inclouen les amenaces per al benestar de les poblacions humanes, la disminució de la capacitat d’aprenentatge a les escoles i l'alt preu econòmic que la societat ha de pagar com a conseqüència d’aquesta exposició. També cal  mencionar el deteriorament de la salut i la distribució de la fauna salvatge terrestre i marítima.   

Darrera actualització: 29.03.2022 | 09:23