Sant Llorenç d’Hortons se suma a la campanya “La bici de la Lola” per a erradicar les agressions sexuals a la infància

Dimarts, 21 de març de 2023 a les 08:00

Les biblioteques de l’Escola Pau Casals i de l’Escola Bressol Els Gotims incorporaran pròximament al seu catàleg un exemplar d’aquest conte il·lustrat, que es presentarà el 21 d’abril al Centre Cultural Joan Raspall.

L’Ajuntament de Sant Llorenç d’Hortons s’ha adherit enguany al projecte “La bici de la Lola”, un conte impulsat per Alba Barbé Serra, Laia Pibernat Mir i Judit Piella amb l’objectiu d’erradicar les agressions sexuals a la infància i trencar els tabús sobre aquesta problemàtica. 

Aquest àlbum il·lustrat s’ha finançat a través de micromecenatge i de les aportacions voluntàries de diferents persones i institucions, està adreçat a totes les edats i pretén obrir la porta a la comunicació sobre les violències sexuals amb els infants i prevenir-les. 

Es tracta d’un objectiu plenament compartit pel consistori, que ha volgut contribuir a la causa fent difusió i fent arribar aquest projecte a tots els veïns i veïnes del municipi. Per tot plegat, l’Ajuntament ha adquirit dos exemplars d’aquest conte que es podran trobar pròximament a les biblioteques de l’Escola Pau Casals i de l’Escola Bressol Els Gotims.

A més, el pròxim divendres 21 d’abril, a les portes de la celebració de la diada de Sant Jordi, el Centre Cultural Joan Raspall acollirà un acte obert a tota la població. Durant aquesta trobada, que tindrà lloc a partir de les 18.30 h, Laia Pibernat Mir i Alba Barbé i Serra presentaran públicament aquest àlbum il·lustrat.

El conte està fet des d'una perspectiva que cerca que l'infant sigui qui llegeixi la història, en gaudeixi el procés, la màgia i les aventures que succeeixen per tal que la vulgui tornar a llegir i s'impregni de l'empoderament necessari per posar límits i integrar eines per expressar-se en cas d'agressió. Amb il·lustracions lluminoses i clares, i diàlegs ben planers, “La bici de la Lola” vol ser un conte present a les cases, a les aules i a les biblioteques; vol ser un conte llegit i explicat. Tota la informació sobre el conte la podeu consultar en aquest enllaç.
 

Darrera actualització: 21.02.2023 | 10:14