Sant Llorenç d'Hortons se suma a la Setmana Europea de la Mobilitat

Divendres, 18 de setembre de 2020 a les 00:00

Del 19 al 22 de setembre a Sant Llorenç repetirem el carrer Major sense cotxes

Sant Llorenç d'Hortons se suma del 16 al 22 de setembre a la celebració de la Setmana Europea de la Mobilitat que, sota el lema “Per una mobilitat sense emissions”, promou hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables com són els desplaçaments a peu, en bicicleta, en transport públic o amb vehicle elèctric, així com visualitzar els canvis possibles en l’ús de l’espai públic, millorar la qualitat de l’aire i la reducció de la contaminació. Per aquest motiu del 19 al 22 de setembre hi haurà el carrer Major sense cotxes. 
La crisi provocada per la Covid-19, ha alterat el funcionament del país i ha dut a modificar els hàbits de mobilitat, entre d’altres. Diverses ciutats estan ampliant l'espai dedicat a la mobilitat activa i establint noves estratègies més sostenibles per al transport urbà.
Amb el lema ‘Per una mobilitat sense emissions’, la Setmana d’aquest 2020 reflecteix l'ambiciós objectiu d'assolir la neutralitat en les emissions de carboni per a l'any 2050, recollit en el Pacte Verd Europeu. A més, subratlla la importància de l'accessibilitat d'un transport sense emissions i promou un marc inclusiu en el qual participin tots els actors.
Els objectius principals de la Setmana són els següents:

  • Estimular un comportament ciutadà, en relació amb l’ús del vehicle, compatible amb el desenvolupament urbà sostenible, en particular amb la protecció de la qualitat de l’aire, la prevenció d’accidents de trànsit, la reducció d’emissió de gasos que provoquen l’efecte hivernacle i el consum racional dels recursos energètics.
  • Sensibilitzar la ciutadania sobre els impactes ambientals del transport i informar-la sobre les seves diferents modalitats.
  • Impulsar l’ús dels mitjans de transport sostenibles i, en particular, el transport públic, la bicicleta, la mobilitat a peu i els vehicles elèctrics.
  • Potenciar un retrobament de la ciutadania amb la ciutat, la seva gent i el seu patrimoni cultural, en un entorn saludable i relaxat.
  • Reflexionar sobre com afecta a la nostra salut l’ús excessiu del transport motoritzat. Per una banda, la contaminació atmosfèrica i la congestió que generen tenen un impacte negatiu sobre els sistemes respiratori i cardiovascular. Per una altra, propicien el sedentarisme i la inactivitat física.

El carrer Major de Sant Llorenç d'Hortons no serà accessible al trànsit i es clausurarà mitjançant tanques. 

Darrera actualització: 18.09.2020 | 09:40