S’inicia la primera fase dels Pressupostos Participatius de Sant Llorenç d’Hortons

Dilluns, 14 de de març de 2022 a les 00:00

L’Ajuntament posa en marxa aquesta iniciativa per primera vegada en la història del municipi

Aquest dilluns 14 de març ha començat la primera fase dels Pressupostos Participatius de Sant Llorenç d’Hortons. D’aquesta manera, l’Ajuntament ha posat en marxa per primera vegada en la història del municipi aquesta iniciativa, que permetrà a la ciutadania decidir com gastar una part del pressupost públic, que en aquest cas correspon a 15.000 euros, IVA inclòs.

La que s’acaba d’iniciar és la primera de les set fases amb les que comptarà el procés: la d’impuls i difusió, que consisteix en la creació d’un grup de treball format de manera mixta per representants de la ciutadania (màxim 4) i dels partits amb representació a l’Ajuntament (1 representant de cada grup polític). El grup estarà presidit per l’alcalde, Jordi Ferrer -o el regidor en qui delegui-. Els ciutadans que hi vulguin formar part han d’escriure un correu electrònic a carcaseta@ajhortons.cat abans del 3 d’abril -que és quan es donarà per finalitzada aquesta fase-. A més, en breu es farà pública una pestanya de Pressupostos Participatius a la pàgina web de l’Ajuntament, on es penjarà tota la informació relacionada amb les diferents fases del procés. Durant aquesta setmana el consistori realitzarà una bustiada repartint el tríptics que contenen tota la informació.

La fase 2 serà la de la presentació de propostes, que durarà del 4 d’abril a l'1 de maig. S’obrirà la participació a qualsevol persona, entitat o empresa ubicada al municipi que presenti durant el període de selecció un projecte que suposi un benefici col·lectiu per al poble. Les propostes es podran presentar mitjançant un formulari creat expressament per aquesta finalitat, ja sigui de forma presencial a les Oficines d’Atenció Ciutadana o de manera telemàtica mitjançant l’enllaç que es penjarà a la pàgina web municipal.

Seguidament vindrà la fase 3, la de validació de les propostes presentades -del 2 de maig fins el 26 de juny-, quan seran revisades pels serveis tècnics municipals i es descartaran aquelles que no compleixin els criteris establerts a les bases per, finalment, ser sotmeses a criteri de la comissió de pressupostos participatius. La fase 4 -del 27 de juny al 3 de juliol- és la que fa referència a la publicació de les propostes, que es podran consultar a la pàgina web de l’Ajuntament i també estaran disponibles en un dossier en paper a les Oficines d’Atenció Ciutadana del consistori. La ciutadania haurà de votar la seva proposta preferida, i se’n podran seleccionar una màxim de tres.

La votació dels projectes correspon a la fase 5, i podran fer-ho, presencial o telemàticament, tots els majors de 16 anys i que s’hagin empadronat a Sant Llorenç d’Hortons abans de l’1 de gener de 2022. Tindrà lloc del 4 al 17 de juliol. Posteriorment arribaran els resultats de la votació i l’execució de les propostes, a la fase 6 (que es desenvoluparà a partir del 18 de juliol). Els resultats es comunicaran a la ciutadania mitjançant la pàgina web de l’Ajuntament i les seves xarxes socials. En aquest moment, es crearà un grup de seguiment -format pel grup de treball que es constitueix a l’inici del procés més els proposants dels projectes definitivament escollits, si així ho volen- que haurà de donar compte, periòdicament, de l’execució del projecte escollit per la ciutadania fins a la seva finalització.

La darrera fase, la setena, és la de valoració del procés, on es realitzarà una avaluació del procés dels Pressupostos Participatius i de cadascuna de les seves fases amb l’objectiu d’establir què ha funcionat i què es pot millorar de cara a properes convocatòries. En aquesta fase hi participarà l’equip tècnic i una representació de l’equip polític i de la ciutadania. Tindrà lloc un cop estigui executada l'obra.

La regidora de Participació Ciutadana, Sonia Gracia, ha convidat els veïns i veïnes de Sant Llorenç d’Hortons a participar en la iniciativa, i ha assegurat que des del consistori s’espera la “màxima implicació ciutadana en aquest procés pensat amb l’objectiu que la ciutadania participi de les decisions polítiques, i esculli els propers projectes d’inversió que es duran a terme al municipi”.

En aquest enllaç podeu consultar les bases del Procés Participatiu 2022.

En aquest link trobareu el díptic amb tota la informació referent als Pressupostos Participatius 2022.

Darrera actualització: 29.03.2022 | 09:25